‘Aftrappen’ met Ashley Laurentzen (Eldenia)

In de Topklasse staat deze week speelronde 10 op het programma. Vrouwenvoetbaljournaal blikt in aanloop naar de komende wedstrijden vooruit met twee voetbalsters. Één van hen is keepster Ashley Laurentzen (28). Zij speelt met Eldenia tegen Be Quick’28.

Een goed begin is het halve werk, maar dat gold dit seizoen niet voor Ashley Laurentzen. De goalie van Eldenia raakte al in de eerste wedstrijd geblesseerd aan haar wreef. Ze probeerde in de weken die volgende nog één keer of ze toch mee kon doen. Niet dus, alleen hadden de Arnhemse vrouwen op dat moment geen alternatief. Zaterdag, tegen Be Quick, hoopt de 28-jarige doelvrouw haar rentree in het eerste vrouwenelftal te maken. Vanaf dan moet ze weer de nummer één onder de lat zijn.

,,Het gaat redelijk”, merkt Laurentzen op in gesprek met Vrouwenvoetbaljournaal. ,,Mijn voet is nog niet helemaal genezen. Laten we zeggen: zo goed als. Ik train wel weer mee en heb al wedstrijden gespeeld met het tweede vrouwenelftal. Ik ben op de training scherp en geconcentreerd en voel me klaar voor wedstrijden in de Topklasse. Het zou mooi zijn om tegen Be Quick weer het doel te verdedigen.”

Eldenia zette dit seizoen speelster Yvon van Weert in als goalie. Ook de al gestopte Charlotte Moor bood uitkomst. Ze wilde de ploeg van trainer Edward Sijahailatula graag helpen. Nu Laurentzen fit genoeg lijkt om te spelen, kunnen de noodoplossingen weer gezien worden als nood. De promovendus deed het de afgelopen weken zo slecht nog niet, getuige de zesde plaats in de stand. De ploeg kreeg wel met 8-0 op de broek van Saestum en verloor met 1-6 van DTS Ede.
,,Dat waren twee zware wedstrijden”, knikt fysiotherapeute Laurentzen. ,,We hebben veel geleerd van die duels. Saestum en DTS Ede hebben individueel betere speelsters dan wij. Ik denk dat het ook te maken heeft met een stukje samenwerking. We kunnen meer met elkaar praten, elkaar beter coachen. Ik denk ook dat wij wat terughoudender waren dan in andere wedstrijden. Als je niet vol de duels in gaat, delf je al gauw het onderspit.”

Laurentzen vindt die duels in ieder geval een stuk spannender dan vorig seizoen. Toen wist Eldenia al vrij snel dat het kampioen zou worden in de hoofdklasse. ,,Het niveau ligt hoger en wij doen het beter dan vorige jaargang”, meent de keepster. ,,Er zit nu meer een plan achter onze speelwijze. De trainer kijkt per wedstrijd wat nodig is en de tactiek sluit aan op het spel van de tegenstander. We waren al snel helemaal klaar voor de Topklasse.”

Nu weer een goed resultaat behalen, is de volgende stap. Daar is de ploeg ook wel aan toe na de zeperds tegen Saestum en DTS Ede. Het duel met Be Quick begint zaterdag om 14.00 uur. ,,Dat wordt een leuke wedstrijd”, meent Laurentzen. ,,Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. We hoeven niet onder te doen voor deze tegenstander. Ze zijn denk ik wat meer fysiek dan de ploegen waartegen we afgelopen weken hebben gespeeld. Dat vergt een ander soort spel, maar daar zijn we goed op voorbereid.”

Tot slot de voorspellingen van Ashley Laurentzen voor speelronde 10 in de Topklasse:

Ter Leede – Saestum 0-2
Eldenia – Be Quick 1-0
RVVH – Woezik 4-0
SSS – Wartburgia 2-2
DTS Ede – FC Rijnvogels 5-1
FC Eindhoven – Stedoco 2-0