Aftrappen met… (14): Chelsea Disseldorp

In de Topklasse Vrouwen staat deze week speelronde 14 op het programma. Vrouwenvoetbaljournaal blikt in aanloop naar de komende wedstrijden vooruit met twee voetbalsters. Één van hen is verdedigster Chelsea Disseldorp (27). Zij speelt met SSS tegen Ter Leede.

Eindelijk weer lekker voetballen. Dat dacht Chelsea Disseldorp een week geleden. Haar team maakte zich na een maand zonder competitiewedstrijd op voor het duel met RVVH. Eerder dit seizoen verloor de ploeg met 5-1 van de vrouwen uit Ridderkerk, nu werd het 1-1. Als dat een voorbode is voor komende zaterdag, zit het wel goed. Ter Leede was in september met 2-4 te sterk, wie weet wat de return brengt.

,,We speelden bij vlagen goed en werkten hard”, zegt Disseldorp over de wedstrijd tegen RVVH in gesprek met Vrouwenvoetbaljournaal. ,,Eigenlijk hadden we zelfs drie punten verdiend. Het gaat de laatste weken goed op de training en het plezier komt terug. De sfeer was al wel goed, maar als je vaak verliest, wordt er minder gelachen als je van het veld stapt dan wanneer je bijna altijd wint. We kijken positief vooruit.”

De ploeg uit Klaaswaal wil dit seizoen graag bij de bovenste vijf clubs in de stand eindigen. Het team moet aan de bak om die doelstelling te kunnen realiseren. Twaalf wedstrijden leverden tot nu toe slechts zeven punten op en er zijn nog maar acht duels te gaan. Nummer twee FC Eindhoven heeft nu 31 punten, dus gekscherend zou je kunnen zeggen dat plek twee nog haalbaar is. ,,De top-vijf was de ambitie en ik denk zeker dat we in het linkerrijtje thuis horen, als iedereen haar niveau haalt en het een beetje mee zit”, meent Disseldorp. ,,Op dit moment gaan we, gezien de stand, eerst voor directe handhaving.”

Na het wegvallen van SteDoCo spelen de nummers tien en elf in de nacompetitie. De nummer negen is veilig. SSS staat tiende en heeft een punt minder dan Woezik, dat één wedstrijd meer speelde. Die ploeg heeft met veertig tegentreffers de meest gepasseerde defensie, terwijl SSS op 38 staat. ,,Wij hebben ons natuurlijk ook afgevraagd waarom het er niet uit komt”, zegt Disseldorp, die centraal achterin staat. ,,We hebben een paar weken rust gehad. Daarin hebben we met de trainer besloten wat nuances aan te brengen in de speelwijze. We pakten direct een punt. Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar we geloven in de manier waarop we nu spelen.”

De 27-jarige oud-speelster van onder meer PEC Zwolle en FC Utrecht wil met haar ervaring proberen een wat meer leidende rol te nemen in het team. Ze hoopt ook dat haar routine haar zelf kan helpen. ,,Ik weet bijvoorbeeld vaak wat voor type spits ik tegen me heb staan”, legt de data-analist van betaald voetbalclub Feyenoord uit. ,,Is het een balvaste aanvaller, of een snelle loper? Ik weet hoe ik me tegen verschillende types kan wapenen.”

Ze hoopt dat ze het seizoen met SSS op een positieve manier af kan sluiten. Dan kan ze met Pinksteren met een nog beter gevoel meedoen aan de Roparun, van Parijs naar Rotterdam, om geld op te halen voor mensen met kanker. Stapje voor stapje, dus eerst maar de wedstrijd tegen Ter Leede van komende zaterdag. De aftrap in Sassenheim is om 13.00 uur. ,,Ter Leede is van oudsher een goede ploeg in het vrouwenvoetbal, maar ze zijn aan het verjongen”, weet Disseldorp. ,,Misschien zitten ze in een wat mindere fase. Met ons gaat het nu weer goed. Hopelijk versterkt dat elkaar en pakken wij de punten.”

Tot slot de voorspellingen van Chelsea Disseldorp voor speelronde 14 in de Topklasse Vrouwen:

Ter Leede – SSS 1-3
Saestum – DTS Ede 2-1
Wartburgia-Be Quick 1-1
Eldenia-FC Rijnvogels 2-1
RVVH-FC Eindhoven 1-3

Woezik is deze week vrij