‘Aftrappen’ met Anne Rooijendijk

In de Topklasse staat deze week speelronde 11 op het programma. Vrouwenvoetbaljournaal blikt in aanloop naar de komende wedstrijden vooruit met twee voetbalsters. Één van hen is verdedigster Anne Rooijendijk (17). Zij speelt met Woezik tegen FC Rijnvogels.

Eindelijk van de nul af. Dat dachten de speelsters van Woezik afgelopen zaterdag na het duel met RVVH (1-1). ,,We vlogen elkaar in de armen en waren super blij met ons eerste punt”, blikt Anne Rooijendijk terug in gesprek met Vrouwenvoetbaljournaal. Vorig seizoen lukte het de topklasser niet om voor de winterstop ook maar één keer te winnen of gelijk te spelen. In de tweede seizoenshelft volgde een inhaalreeks. Met nog één wedstrijd te gaan voor de onderbreking kunnen de speelsters uit Wijchen het jaar uit gaan met vier punten.

,,We hebben misschien geen team dat echt goed mee kan komen in de Topklasse”, zegt Rooijendijk eerlijk. ,,Veel meiden zijn jong. Ik ben bijvoorbeeld pas zeventien en we hebben speelsters van zestien jaar. Dat leeftijdsverschil merken we in wedstrijden tegen DTS Ede. Die meiden zijn allemaal twintig plus. Dan komen wij als guppies aanzetten. In duels met zulke tegenstanders valt het verschil in fysiek en in ervaring echt op.” Woezik verloor met 0-5 van de vrouwen uit Gelderland. Tegen Saestum werd het maar liefst 0-9.

Toch is het niet alleen maar slecht bij de nummer laatst in de stand. Van nummer twee FC Eindhoven werd maar met 3-2 verloren en tegen DTS Ede stond het halve pas 0-1. ,,Meestal als de tweede treffer valt, knapt bij ons iets en loopt de score op”, meent Rooijendijk. ,,We gaan er elke keer weer voor om een goed resultaat te behalen. De sfeer is goed en we hebben nog steeds veel plezier. Het is alleen niet handig dat we nog best wat meiden moeten missen vanwege een blessure.”

Zij deed ook pas een paar wedstrijden mee. Gelukkig zijn haar enkels weer hersteld. De rechtsback moest afgelopen weekeinde op het middenveld staan. Het team heeft pas zes keer gescoord, maar voor die doelpunten moet je echt niet bij haar zijn. ,,Voorin staan kan ik niet, hoor. Laat anderen dat maar doen”, lacht Rooijendijk. ,,Onze aanvalsters maken in de trainingen de ballen wel af. In de competitie gaat dat ook heus wel lukken.”

Woezik scoorde tegen RVVH uit een rebound van een strafschop. Rooijendijk heeft veel vertrouwen dat haar team meer punten gaat pakken. Zaterdag om 17.00 uur staat de uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels op het programma. ,,Dan pakken we onze eerste drie punten”, meent de havo-scholiere. ,,Wij gaan op basis van ons voetballende spel en strijdlust winnen en een feestje vieren in de bus.”

Ze heeft zelf nog weinig idee wat ze kan verwachten van de tegenstander uit Ridderkerk. ,,Onze trainer doet research en bedenkt een goed plan”, zegt Rooijendijk. Na de wedstrijd tegen RVVH is het winterstop. Tijd om te oefenen met het maken van doelpunten? ,,Nou, we gaan onze teamgeest nóg beter maken”, vertelt de verdedigster. Concreet betekent dat met het team skiën. ,,En als we dan een paar tactische plannetjes kunnen bedenken, gaat ons dat vast nog meer helpen. We gaan er alles aan doen om in de Topklasse te blijven.”

Tot slot de voorspellingen van Anne Rooijendijk voor speelronde 11 in de Topklasse:

Saestum – SSS 4-1
Wartburgia – RVVH 2-0
Eldenia – Ter Leede 0-4
Be Quick – FC Eindhoven 1-3
FC Rijnvogels – Woezik 0-2
SteDoCo – DTS Ede 0-4