”Aftrappen” met Emily van Vooren (Wartburgia)

In de Topklasse staat deze week speelronde 9 op het programma. Vrouwenvoetbaljournaal blikt in aanloop naar de komende wedstrijden vooruit met twee voetbalsters. Één van hen is verdedigster Emily van Vooren (24). Zij speelt met Wartburgia tegen SteDocO.

Twee seizoenen geleden derde geworden, vorig seizoen plek vier en nu… de negende plaats. Wacht eens even, de voetbalsters van Wartburgia draaien tot nu toe niet zo goed mee in de Topklasse als ze hadden gehoopt. ,,En zoals we hadden verwacht”, merkt verdedigster Emily van Vooren op in gesprek met Vrouwenvoetbaljournaal. ,,Er komen tot de winterstop nog een paar tegenstanders aan van wie we echt willen winnen. Te beginnen zaterdag van SteDoCo.”

De Amsterdammers zagen deze zomer speelsters terugkeren uit de Eredivisie Vrouwen. Ook kregen ze versterkingen er bij van Buitenveldert. ,,Het zag en ziet er op papier goed uit”, vindt Van Vooren. ,,We hebben genoeg kwaliteit om in de top-vier te eindigen. Eigenlijk hoopten we op het kampioenschap, maar we hebben gezien dat het nog niet altijd even lekker loopt. We moeten een paar keer op rij de punten pakken, om als vijfde of zesde de winterstop in te gaan. Dat zou een goed begin zijn.”

De 24-jarige rechtsback versloeg afgelopen weekeinde met haar ploeggenoten tegenstander Woezik met 5-1. ,,Dat was een lekkere overwinning, waar we vertrouwen uit hebben geput”, zegt de voetbalster. ,,We zijn thuis sowieso sterk en bijna onverslaanbaar. Die drie punten hebben ons het gevoel gegeven dat we nu op de goede weg zijn.” Het moet wel beter, stelt Van Vooren. ,,Dan heb ik het over het harde werken. Met onze inzet is niets mis. We moeten alleen meer als team spelen dan individueel dingen op willen lossen. Druk zetten, bijvoorbeeld.”

Dat het team daar nog wel steekjes in laat vallen, verklaart misschien de soms wat minder goede resultaten. De ploeg heeft niet voor niets pas negen punten gepakt en er al vijftien laten liggen. ,,We hebben ook pech”, vindt Van Vooren. ,,Tegen Ter Leede kregen we bij een stand van 2-2 twee grote kansen op een doelpunt. In de laatste minuut viel de bal er bij ons in. Of we kregen doelpunten tegen uit een corner. Het zat ons niet altijd mee.”

De voetbalster denkt dat een overwinning op SteDoCo komend weekeinde het team nog een duwtje in de rug kan geven. Los van de resultaten heeft ze het erg naar haar zin bij de Amsterdamse club. ,,Hoe het buiten het veld gaat, zou het ook binnen het veld moeten zijn”, merkt ze op. ,,We hebben een selectie met meiden die allemaal close met elkaar zijn. De samenhang binnen de club, het bestuur en de vrouwenselecties is prima. We willen allemaal voor elkaar strijden. Als dat elke week te zien is op het veld, gaat ook dat ons helpen.”

Het programma voor de winterstop biedt Wartburgia in ieder geval mogelijkheden, meent Van Vooren. Haar team treft naast SteDoCo twee ploegen: SSS en RVVH. Die teams staat op de respectievelijk achtste en zevende plaats in de stand. ,,Dat zijn clubs die net boven of onder ons op de ranglijst staan en dus belangrijk zijn om te verslaan”, zegt Van Vooren. ,,We gaan er alles aan doen de eerste seizoenshelft niet als negende af te sluiten.”

Tot slot de voorspellingen van Emily van Vooren voor speelronde 9 in de Topklasse:

Saestum – Eldenia 3-1
Wartburgia – SteDoCo 4-1
Be Quick’28 – Ter Leede 2-2
FC Rijnvogels – RVVH 0-2
FC Eindhoven – SSS 3-1
Woezik – DTS Ede 0-5