Aftrappen met……..Tess van der Flier

In de Topklasse staat deze week speelronde 9 op het programma. Vrouwenvoetbaljournaal blikt in aanloop naar de komende wedstrijden vooruit met twee voetbalsters. Één van hen is keepster Tess van der Flier (20). Zij speelt met Be Quick tegen Ter Leede.

Veel voetballers vinden het leuk om tegen een bal te trappen en om doelpunten te maken. Stiekem kan Tess van der Flier – vroeger was ze spits – daar ook wel van genieten. Toch heeft de twintigjarige inwoonster van Zwolle een nog grotere passie als het gaat om het voetbalspelletje. Zij is degene die als keepster het doel van de vrouwen van Be Quick schoon moet houden. Of ja: in ieder geval zo weinig mogelijk treffers moet incasseren. Want als het zaterdag tegen Ter Leede 2-2 wordt, hoor je haar daar niet over klagen.

,,Ik heb gezien dat zij veel doelpunten maken. Dat willen wij natuurlijk ook. Als we er allebei twee ballen inschieten, zou dat wel leuk zijn”, merkt Van der Flier op in gesprek met Vrouwenvoetbaljournaal. ,,Ter Leede is een tegenstander die altijd door wil gaan. Als het al 2-0 staat, willen ze er 3-0 van maken. Ze hebben niet voor niets gemiddeld ongeveer vier doelpunten per wedstrijd gemaakt.”

De studente aan de Calo in Zwolle is het liefst de hele week in de weer met voetballen. Vanaf april kan ze haar geluk niet op, want dan beginnen de wedstrijden in de beachsoccercompetitie weer. Van der Flier keept ook haar duels op het zand, voor Lenovo Beach Soccer. Alsof dat nog niet genoeg is, duikt de goalie ook de ballen weg uit het doel in het shirt van het Nederlands Vrouwenteam Beachsoccer. Tel daar bij op dat ze doordeweeks leert hoe ze gymdocent moet worden en haar drukke leventje is compleet.

Ze is al bijna net zo druk als haar broer, die in het dagelijks leven dj is. Dat vindt zij ook wel leuk, die muziek. Dus als Be Quick een uitwedstrijd heeft en dj Tess mee rijdt met de bus, is het altijd feest. ,,Het is mijn taak er voor te zorgen dat iedereen wakker wordt”, lacht ze. ,,Dus zet ik liedjes op uit mijn boxje. Het varieert van Nederlandstalig tot een beetje Spaanse muziek. De meiden roepen vanzelf om het volgende nummer als ze het niet mooi vinden. We maken veel lol met elkaar.”

De speelsters van Be Quick kunnen ook plezier hebben, omdat ze tevreden zijn met hoe het gaat op het veld. Het team staat zesde en won vorig weekeinde met 3-2 van SSS. ,,Die overwinning was nodig, want we hadden drie keer op rij niet gewonnen”, zegt Van der Flier. ,,Het is ook leuker om te winnen, want dan kan er weer een overwinningsfoto op Facebook. De zesde plaats is prima. Als we in het linkerrijtje eindigen, hebben we het goed gedaan.”

Ter Leede, de tegenstander van komende zaterdag, is een ploeg die Be Quick pijn zou kunnen doen. De 23 doelpunten voor in acht wedstrijden geven aan dat de vrouwen uit Sassenheim het net makkelijk weten te vinden. Be Quick op haar beurt heeft pas negen treffers tegen gehad. Kortom: het zou dus ook wel eens spannend kunnen worden in Zwolle, waar het duel om 14.30 uur begint. ,,Het lijkt me niets om de bus te parkeren”, geeft Van der Flier aan. ,,We willen graag met wat lef spelen. Als dat resulteert in een punt, is dat prima.” Al zou een overwinningsfoto natuurlijk nog leuker zijn.

Tot slot de voorspellingen van Tess van der Flier voor speelronde 9 in de Topklasse:

Saestum – Eldenia 4-1
Wartburgia – SteDoCo 2-1
Be Quick’28 – Ter Leede 2-2
FC Rijnvogels – RVVH 0-2
FC Eindhoven – SSS 2-1
Woezik – DTS Ede 0-4