Ajax onderuit tegen PSV

De Ajax Vrouwen hebben zondag de topper tegen PSV verloren. Op een uitverkocht sportcomplex de Toekomst zegevierden de bezoekers met 1-4. De Amsterdamse goal kwam van Desiree van Lunteren.

Er was reikhalzend naar de wedstrijd uitgekeken. Niet alleen vanwege het fraaie affiche – de nummer 1 en 2 van de Eredivisie troffen elkaar – maar ook vanwege het mooie programma dat rondom het duel was opgesteld.

Bij Ajax startte Desiree van Lunteren in de basis. De captain viel midweeks nog geblesseerd uit bij de Oranje Leeuwinnen, maar was fit genoeg om te kunnen spelen. Dat bleek belangrijk voor de Ajax Vrouwen, want Van Lunteren haalde de eerste helft veel weg uit de defensie.

Ajax Vrouwen incasseren tegengoals
Toch kon ze niet verhinderen dat PSV een 0-2-voorsprong nam. Met snelle counters sloegen de Brabanders tussen de 30e en 37e minuut tweemaal toe. Toegegeven: de voorsprong voor PSV was op dat moment verdiend. De Ajax Vrouwen slaagden er maar moeizaam in om onder de druk uit te voetballen en kwamen voor rust eigenlijk nauwelijks tot concreet doelgevaar

Dat veranderde na rust. Schenkel greep in en bracht Lucie Vonkova voor Marthe Munsterman. Of het die wissel was of wellicht een donderspeech in de rust, maar na rust kwamen de Ajax Vrouwen beduidend beter voor de dag. Van meet af aan werd de druk opgevoerd.

Lucie Vonkova kreeg de 1e kans, maar slaagde er niet in om de trekker over te halen. Dat lukte Van Lunteren even later wel. De international kopte een vrije trap van Victoria Pelova met een boogje in het PSV-doel.

De hoop was daarmee direct terug bij de Ajax Vrouwen. En gezien de speeltijd die resteerde (nog zo’n 40 minuten) was er nog van alles mogelijk. De Amsterdamse druk hield aan, maar toch bleven echt grote kansen uit. Al dacht Vonkova nog wel de 2-2 te hebben gemaakt. Die goal, na wederom een vrije trap van Pelova, werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Rechtse directe
Een kwartier voor tijd deelde PSV een rechtse directe uit aan de Ajax Vrouwen. Goalie Kop kon onvoldoende redding brengen op een hard afstandsschot, waarna Smits van dichtbij binnenwerkte. Het verzet van de Ajax Vrouwen was daarmee gebroken. Lijdzaam moest worden toegezien hoe PSV ook nog uitliep naar 1-4.

Ajax Vrouwen – PSV 1-4 (0-2). 32. Smits 0-1, 37. Snoeijs 0-2, 50. Van Lunteren 1-2, 75. Smits 1-3, 77. Snoeijs 1-4

Bron: tekst en foto Ajax.nl

Klik  hier  voor de stand

Klik  hier  voor de topscorers