Arsenal staat in Engeland weer bovenaan

Arsenal herovert koppositie dankzij goal Miedema in topper tegen City
Arsenal heeft de koppositie in de FA Women’s Super League heroverd. Vivianne Miedema maakte de winnende goal in de topper tegen Manchester City: 1-0.

Arsenal en Manchester City staan nu allebei op 12 punten na vijf competitieduels en het doelsaldo is ook gelijk (allebei +6), maar vanwege het onderlinge resultaat gaat Arsenal nu weer aan kop.

Miedema scoorde in de 43ste minuut na een goede steekpass van de Schotse middenvelder Kim Little. Het was voor Miedema pas haar tweede goal van dit seizoen in de FA Women’s Super League, waarin ze vorig seizoen topscorer (met 22 goals) en beste speelster werd. Kort voor tijd leek Miedema nog een assist te geven op Jordan Nobbs, maar haar schot ging naast. Daniëlle van de Donk speelde ook de hele wedstrijd, Jill Roord bleef op de bank.

Groenen, Van Es en Kaagman winnen ook
Eerder op de dag boekte Jackie Groenen met haar club Manchester United al een 2-0 overwinning op Reading. Everton, de ploeg van Kika van Es en Inessa Kaagman, won op eigen veld met 2-0 van Brighton & Hove Albion. Manchester United en Everton staan vierde en vijfde, allebei met negen punten na vijf wedstrijden.

Bron: AD.nl