Bloodworth op weg naar 20 overwinningen op rij

Sinds de verloren finale met Oranje op het WK heeft Dominique Bloodworth alles gewonnen wat er te winnen valt. De teller staat nu op 17 overwinningen op rij. In de Duitse competitie werden 9 overwinningen op rij geboekt, in de Champions League won zij met Wolfsburg 4 wedstrijden en met Oranje ook 4 wedstrijden. Met Oranje speelt Bloodworth nu tegen Turkije en Slovenië, op 23 november komt Bayern München op bezoek in Wolfsburg. Gaat het haar lukken om 20 wedstrijden op rij te winnen?

Bloodworth maakte afgelopen zomer de overstap van Arsenal naar Wolfsburg, een absolute topclub in het vrouwenvoetbal. Ze is er op haar plek. ,,Ik voel me goed en gerespecteerd in het team. Ik heb me heel snel gesetteld. Ik ben nu min of meer zeker van een basisplaats”, weet de verdediger. ,,We hebben een aanvallend elftal en dat is heerlijk. Uiteraard moet ik verdedigen, maar ik kan mijn creativiteit in mijn rol stoppen. Veel inschuiven en aanvallen. Juist omdat teams tegen ons heel verdedigend spelen. Daar zit wel de uitdaging. Alles is perfect geregeld. Professioneel, dat past bij mij. Dus dan is het aanpassen ook makkelijker.’’

Nog even over die lange reeks zonder verlies: ,,Nee, wennen doet het nooit”, aldus de 24-jarige Nederlandse. ,,Maar we dwingen het af. Nu hier bij Oranje 2 wedstrijden aan de lijst toevoegen.’’

Foto: OnsOranje.nl