Brazilië uit top 10 wereldranglijst

De Braziliaanse voetbalsters maken voor het eerst geen deel uit van de top 10 van de wereldranglijst. De ‘Seleção’ is gezakt naar plek 11, als gevolg van de nederlaag via strafschoppen tegen Chili op een internationaal vrouwentoernooi. Brazilië maakte sinds 2003, toen de wereldranglijst voor vrouwen werd geïntroduceerd door de FIFA, altijd deel uit van de top 10.
De formatie rond sterspeelster Marta, zes keer uitgeroepen tot beste voetbalster ter wereld, werd afgelopen zomer op het WK in Frankrijk in de achtste finales uitgeschakeld door het gastland. Bij het vorige WK, in 2015, bleef Brazilië ook al steken in de eerste knock-outronde.
De Braziliaanse voetbalsters stonden tien jaar geleden nog op de derde plaats van de mondiale ranglijst, maar zijn sindsdien steeds wat verder weggezakt. Een tegengestelde curve is zichtbaar bij Nederland. De ‘Leeuwinnen’ stijgen gestaag op de wereldranglijst. Na het WK, waar de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman de finale haalde, staat Oranje op plek 3 achter wereldkampioen de Verenigde Staten en Duitsland. De vrouwen gaan zich volgende week voorbereiden op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Slovenië (4 oktober in Fazanerija) en Rusland (8 oktober in Eindhoven).

Lees het hele artikel  hier