Danielle van de Donk scoort opnieuw

Daniëlle van de Donk draait voorlopig een uitstekend seizoen voor haar club Arsenal. De 28-jarige middenvelder uit Valkenswaard maakte vanmiddag haar vierde en vijfde doelpunt van dit seizoen. Arsenal won in de Continental Cup (League Cup) met 4-0 van stadgenoot Charlton Athletic, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland.

Arsenal-coach Joe Montemurro had in de Continental Cup-wedstrijd tegen Charlton Athletic niet alleen plek voor Daniëlle van de Donk, maar ook voor de andere Nederlanders Jill Roord en Vivianne Miedema. Waar Miedema afgelopen woensdag nog vier keer scoorde in de 2-5 zege bij Slavia Praag in de Champions League, was vandaag Van de Donk weer de grote uitblinker. Honderdvoudig international Van de Donk maakte de 2-0 en 4-0. Jennifer Beattie en Beth Mead maakten de overige goals. Vorige maand won Arsenal de eerste wedstrijd in de Continental Cup ook al met 4-0, toen thuis tegen Brighton & Hove Albion, mede dankzij goals van Miedema en Van de Donk.

Miedema viel vandaag in de slotfase uit met een kuitblessure, waarvan de ernst nog niet duidelijk is. Arsenal speelt volgende week zondag de thuiswedstrijd tegen Manchester City, de koploper in de FA Women’s Super League. Titelverdediger Arsenal ging vorige week met 2-1 onderuit bij stadgenoot Chelsea en mag dus in de achtervolging.

Een andere Oranje-international, Jackie Groenen, boekte eerder op de middag al een mooi resultaat met haar club Manchester United. Voor eigen publiek werd met 2-0 gewonnen in de derby tegen stadgenoot Manchester City. Aanvoerder Katie Zelem en Jessica Sigsworth maakten de goals voor United.

Bron: Algemeen Dagblad.nl