De meiden van Kadoelen verslaan Buitenveldert

Ontketend Kadoelen MO17-1 verslaat favoriet Buitenveldert MO17-1 in bekerkraker

In een bloedstollende thriller schakelen de Mo17 meiden van Kadoelen de gedoodverfde winnaar uit Amsterdam Zuid met 4-3 uit. De memorabele wedstrijd krijgt al snel een vervolg in de nu nog spannendere competitie.
Het was alsof de scheidsrechter er ook geen genoeg van kon krijgen, zo lang liet hij doorspelen, hetgeen niet bepaald bevorderlijk was voor de hartslag van toeschouwers boven een bepaalde leeftijd. Waar het spel slechts een enkele keer had stilgelegen voor de verzorging van een speler, telde hij maar liefst elf minuten
bij de reguliere speeltijd, elf eindeloze minuten voor iedereen die de laat bereikte 4-3 voorsprong graag bij het eindsignaal op het scorebord wilde zien. Een uitslag die er stond na een huiveringwekkend spannend scoreverloop in een bekerpot die alles in zich had wat voetbal zo’n leuk spelletje maakt.

Twee kwalitatief aan elkaar gewaagde teams, in een avonddecor van een roze exploderende ondergaande zon, met voor de fijnproevers tactische variaties uit de hoge hoeden van de coaches en met superfitte getalenteerde jonge voetballers die vol hartstocht alles in de strijd gooiden om de overwinning uit het vuur te slepen. Met zeven doelpunten bovendien, waarvan sommige van weergaloze klasse. Dat er druk op de wedstrijd stond was begrijpelijk; beide teams zijn in
competitieverband ongeslagen en gaan ongetwijfeld in de komende onderlinge confrontaties uitmaken wie er kampioen wordt.

Als twee boksers beducht voor een ongedekte kaak, dansten de twee teams een twintigtal minuten om elkaar heen. Uit het niets deelde Buitenveldert de eerste effectieve klap uit, die Kadoelen even deed duizelen. Terwijl Madelief tot dan toe de razendsnelle en technische handige rechtsbuiten uitstekend verdedigd had, maakte Juul in de opbouw een slippertje, waarvan Buitenveldert meedogenloos profiteerde.Het was het moment waarop de wedstrijd ontbrandde. De zwakte aan Buitenveldert zijde lag links achterin, wat de Kadoelen-aanvallers als roofdieren roken. Was er eerst nog een wereldredding nodig op een van dichtbij afgeschoten vuurpijl van Chevarie die over de grond op maat bediend werd door Floor, in de
volgende actie was het wel raak. Ook Precious denderde over de linksback van Buitenveldert heen, waarna de net voor Zorra in het veld gekomen Jiske de lage harde voorzet ziedend binnen knalde. In de fase hierna werd Buitenveldert steeds sterker, had het langer balbezit, steeds dieper op de helft van Kadoelen, waardoor Floor en Chevarie in toenemende mate geïsoleerd kwamen te staan. Nog wat trillerig van het eerste doelpunt, was Juul in een direct duel met de naar binnen getrokken rechterspits weer ongelukkig. De voorsprong was op dat moment terecht voor Buitenveldert, hetgeen de opluchting van adoelen over de vlak voor de pauze gegeven penalty enigszins verklaarde.

Kadoelen kwam daarna getergd uit de kleedkamer. Ontketend uit het misschien net wat te bedeesde systeem, gooide het team de schroom van zich af. Floor, hangend aan de linkerflank waar Amy gekwetst was uitgevallen, kwam veel vaker en dieper in balbezit. Chevarie en Precious vormden een constante dreiging voor het sterke, maar niet heel snelle verdedigingsduo. Waar de rechtsbuiten van Buitenveldert haar kruit verschoten leek te hebben en onschadelijk gemaakt werd door beurtelings Dunya, Ezgi of Madelief, vocht Corinda meeslepende gevechten uit met de al even bloedsnelle linkerspits. Juul herpakte zich uiterst knap naast de wederom voortdurend geweldig ingrijpende Elke, de intensiteit spatte af van alle duels van Jiske en Zorra in de middencirkel. Het was pure voetbalchemie tussen Floor en Chevarie die zorgde voor de eerste voorsprong voor Kadoelen. Terwijl Floor een vrije trap op een onschuldig lijkende locatie slim en perfect getimed nam, profiterend van een moment van concentratieverlies bij de tegenstander, was de dodelijke spits van Kadoelen al uit de rug van de verbijsterde centrale verdedigers vertrokken. Met nog een kwartier reguliere speeltijd liet Buitenveldert alle remmen los om op zijn minst een gelijkmaker te forceren. Op een gevaarlijke plek floot Op een gevaarlijke plek floot de arbiter voor een discutabele handsbal, de toegekende directe vrije trap werd door de eindelijk ongedekte spelverdeler fraai ingedraaid, hoewel Isabella er nog een hand tegenaan kreeg. Beide teams gingen vol voor de overwinning in een chaotische slotfase, waar de fabuleus ingeschoten vrije trap van Chevarie voor een geweldige ontlading zorgde. Dat de bijgetelde minuten op de artbewakingsafdeling van het Boven t IJ nog een ongewoon drukke dinsdagavond veroorzaakten, deed niets af aan de vreugde om de zwaarbevochten overwinning.

Verslag: Ronald Hooft foto:Rene Spaan