De meiden van VV Alkmaar zijn goed bezig

VV Alkmaar O17 haalt eerste winst op de jongens dit seizoen.

De afgelopen weken was de eerste winst op de jongens al dichtbij. Na 3 x 3 – 2 verlies tegen de Foresters O15-1, Schagen United O15-1 en Texel O16-1. Lukte het de speelsters van VV Alkmaar om de laatste poule wedstrijd in de beker winnend af te sluiten tegen FC Den Helder O16-1. Na een 0-1 achterstand werd de eindstand 5-2 en was de eerste overwinning een feit.

Nadat de meiden de afgelopen weken steeds dicht bij een overwinning waren, waren de speelsters er op gebrand, dit keer als winnaar van het veld te lopen. Ondanks die wil, lukte het ons niet om meteen fanatiek en met veel inzet aan de wedstrijd te beginnen. Dit resulteerde in een 0-1 achterstad, Maar net als in eerdere wedstrijden weet dit team na een achterstand iets extra’s in zichzelf op te wekken en werd de achterstand met een aantal mooie doelpunten omgebogen in een voorsprong en een verdiende overwinning.

Het gekke van deze wedstrijd is is dat we niet ons beste voetbal hebben laten zien. Maar deze groep meiden geeft nooit op. Dat er speelster in ons team zitten vanuit Bussum, Uithoorn, Amsterdam Enkhuizen etc, en bereid zijn om van school te wisselen, bij gastgezinnen te gaan wonen of om 6:00 in de trein zitten om op 8:30 op het veld te staan om te trainen, zegt veel over de intrinsieke motivatie die deze speelsters hebben. Een genot om mee te mogen werken zegt Trainer Coach Rik Stiegelis.