DVC’26 timmert aan de weg

Vrouwen en meisjesvoetbal in niet meer weg te denken bij DVC’26. Met ruim 250 meiden timmert de club aan de weg en daar is Didam trots op. Dat ging niet altijd even makkelijk, de doorstroming vanuit de jeugd ging niet makkelijk, dat zag ook trainer Albert van der Wal toen hij vorig seizoen begon bij de club. Met bijna 16 jaar ervaring in het vrouwenvoetbal ging hij aan de slag. De inwoner van Westervoort werkte bij SC Westervoort en RKHVV, vertrok toen naar Nooit Gedacht in Geffen en werd kampioen met vrouwen 1. In Didam stond een nieuw avontuur te wachten. Afgelopen seizoen eindigde DVC’26 op de 7e plaats met 24 punten en er werd maar 25 keer gescoord.

Nu is alles anders. Van de zeven wedstrijden tot nu toe werden er vijf gewonnen. Vooral op het eigen Sportpark de Nevelhorst is DVC’26 niet te stoppen, alle vier de wedstrijden werden gewonnen (Buitenveldert 2, De Tukkers, Rigtersbleek en Velsen. De teller staat nu al op 23 gescoorde doelpunten en maar zeven tegendoelpunten. En DVC’26 kan zelfs de 1e periodetitel winnen maar dan moet er zondag gewonnen worden in de uitwedstrijd tegen koploper Victoria Boys. Maar dan is het nog geen feest, De Tukkers moet nog inhalen tegen Buitenveldert 2, wanneer dat gebeurd weet niemand.

De Didamse Voetbal Club (DVC’26) kent drie vrouwenteams, en grossiert in het meidenvoetbal met alle leeftijden, onder 19, 17 en onder 15, zelfs met twee elftallen. Ook is er een 30+ team. De speelsters waren afgelopen seizoen unaniem met hun beslissing, Albert van der Wal moest bijtekenen, uiteindelijk deed de oefenmeester dat ook, en zie waar de club nu staat. ‘’Het gaat sneller dan ik verwacht had’’ liet hij vrouwenvoetbaljournaal zondag weten, ze pakken het snel op, dat doet mij erg goed.

Didam, een plaats met 17.000 inwoners in Gelderland, praat je over voetbal dan praat je over DVC’26 en dan over het vrouwenvoetbal. En het kan nog mooier worden wanneer de vrouwen zondag winnen in Apeldoorn, dan gaat de stand op de foto als koploper, maar wat DVC’26 nu al laat zien is fantastisch en dat smaakt altijd naar meer.