Engelse competitie op punt van beginnen

Liefst veertien Nederlandse speelsters staan in het nieuwe seizoen op de Engelse velden.

Danique Kerkdijk speelt met Brigton tegen haar oude club Bristol City waar Vita van der Linden voor speelt. Jackie Groenen gaat met Manchester United naar stadsgenoot City, bij deze wedstrijd zijn al meer dan 20.000 kaarten verkocht. Siri Worm gaat met Tottenham Hotspur op bezoek bij Chelsea. Bij Everton spelen Kika van Es en Inessa Kaagman, Everton opent met een uitwedstrijd tegen Birmingham City.

Maxime Bennink is nu in dienst van Reading dat naar FC Liverpool gaat. En dan Arsenal thuis tegen West Ham United, de Londense derby. Bij West Ham United staan Esmee de Graaf en Tessel Middag op de loonlijst. Vivianne Miedema, Danielle van de Donk en Jill Roord gaan met Arsenal proberen het landskampioenschap te verdedigen.

Een klasse lager staan Durham en Aston Villa met 6 punten uit twee wedstrijden bovenaan. Bij Durham speelt Iris Achterhof, bij Aston Villa de Limburgse Nadine Hanssen. Ook in het nieuwe seizoen gaan we onze landgenoten volgen in de sterkste competitie van Europa volgens de kenners.