SC Heerenveen wint, ADO gelijk en Ajax voorlopig koploper

Het was vrijdagavond alweer speelronde drie waarbij de topper tussen FC Twente en PSV op zondag om 14.30 uur staat gepland. De wedstrijd is op het vernieuwde sportcampus Diekman en de toegang is gratis. Hieronder een verslag (PEC Zwolle vs Ajax, sc Heerenveen vs VV Alkmaar en ADO Den Haag vs Excelsior Barendrecht) van de gespeelde wedstrijden met daarin 10 doelpunten.

PEC Zwolle – Ajax 2-4 (2-3)

PEC Zwolle kwam via nieuweling en aanvoerster Dominique Bruinenberg op 1-0 voorsprong. Ajax herstelde een paar minuten later de achterstand via een prachtige goal van Marjolijn van den Bighelaar (1-1). PEC Zwolle creëerde in die fase niets meer en ziet Ellen Jansen, een afvallende bal, simpel intikken (1-2). PEC Zwolle hersteld zich en komt weer beter in de wedstrijd en weet dat ook om te zetten in doelpunt. Rebecca Doejaaren kopt geheel vrijstaand tegen de touwen de 2-2 erin. De meer dan 1000 bezoekers smullen in het MAC3PARK stadion want er vallen maar liefst vijf goals voor rust. Iina Salmi die voor de 2-2 al dichtbij een treffer was weet nu wel de te scoren (2-3).

Na rust gaan beide teams weer verder, eerst ziet Iina Salmi haar tweede afgekeurd worden (buitenspel op de doellijn) maar teamgenoot Vanity Lewerissa tikt met haar voorhoofd de 2-4 binnen. Na de nodige wissels aan beide zijden boekt Ajax haar tweede overwinning, voor PEC Zwolle is het alweer haar tweede thuisnederlaag.

SC Heerenveen – VV Alkmaar 3-1 (2-0)

SC Heerenveen speelde thuis op haar vertrouwde sportpark Skoatterwâld en stond binnen 30 minuten op een 2-0 voorsprong. Eerst scoorde topscorer van het seizoen 2018/19 Tiny Hoekstra de openingstreffer en later verdubbelde Kerstin Casparij de marge en het blijft tot de rust rustig in Heerenveen. VV Almaar begint heerlijk aan de tweede helft en komt via Silvie van der Plas terug in de wedstrijd (2-1). Het duurde even maar het Friese team weet alsnog de 3-1 te maken via captain Laura Strik. Het is meteen de eerste thuisoverwinning voor het team van coach Roeland ten Berge.

ADO Den Haag – Excelsior Barendrecht 0-0 (0-0)

Excelsior Barendrecht werd door ADO Den Haag direct met de rug tegen de muur gezet. Eerst was Paola van der Veen dichtbij de 1-0 maar haar inzet ging rakelings naast. Mourmans en Looijen volgde later hetzelfde scenario. Tussen deze acties wist Excelsior Barendrecht twee keer gevaarlijk te worden via Marthe van Erk en de van Achilles’29 overgekomen Sophie Cobussen maar dus zonder resultaat. De keepster van de club uit Kralingen, Isa Pothof, weet haar team lang op de been te houden. Tot de rust hebben de bezoeksters de beste kansen maar good old Lorsheijd houdt haar doel schoon.

Beide teams blijven zeer gevaarlijk maar rusten met een 0-0 en voor aanvang startte Joy Kersten in de basis in plaats van Eline Koster. Na rust weet Kim Hendriks de bal op het middenveld  te veroveren en dit levert een kans op voor Sophie Cobussen zonder de 0-1 voorsprong. Maartje Looijen speelt sinds de start van de competitie heel sterk en is vanavond weer de gevaarlijkste maar bij haar acties ontbreekt regelmatig een teamgenoot die de bal over doellijn weet te krijgen. ADO Den Haag pakt haar eerste thuispunt, het is voor Excelsior haar eerste uit punt.

Bekijk hier het tussenklassement en de topscorers hier.