FC Twente in hoofdtoernooi Champions League

Door een goede 2-0 zege op het Poolse Gornik Leczna heeft FC Twente Vrouwen zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League, bij de beste 32 clubs van Europa. Fenna Kalma en Renate Jansen zorgde na rust op het veld van Vosta voor de Twentse doelpunten en daarmee voor een ticket voor de knock-outfase van het Europese toernooi.

Nadat FC Twente Vrouwen afgelopen week tijdens het kwalificatietoernooi voor de UEFA Women’s Champions League met 8-0 had gewonnen van de Armeense opponent en zaterdag met 1-1 gelijk had gespeeld tegen Besiktas, wist de ploeg van trainer Tommy Stroot dat het deze avond moest winnen. De Poolse tegenstander begon beter aan de wedstrijd, maar in de laatste fase van de eerste helft kreeg FC Twente Vrouwen via onder meer Fenna Kalma en Renate Jansen goede kansen. Gescoord werd er niet voor rust. Deze tweede speelsters zorgden in de tweede helft wel voor de winst.

FC Twente Vrouwen kwam sterk uit de kleedkamer en nadat een Poolse speelster hands maakte in de ‘zestien’ wist Kalma deze kans te verzilveren. Een verdiende voorsprong en twintig minuten later was het Renate Jansen die de bal fraai binnen krulde. Deze voorsprong gaf FC Twente Vrouwen niet meer weg, ook niet nadat het team met tien speelsters verder moest na een rode kaart voor Wilms.

Gornik Leczna – FC Twente Vrouwen 0-2 (0-0)

Scoreverloop
50′ Kalma 0-1
70′ R. Jansen 0-2

Rode kaart: Wilms (FC Twente Vrouwen)

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar; Roetgering (86. Darnoud), Giesen, Ypema, Weerden; B. Jansen (89. Speelman), Wilms, Van den Goorbergh (66. Peddemors), R. Jansen; Vanmechelen, Kalma.

Bron: FC Twente Media