Fenna Kalma bij selectie Oranje

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters opgenomen in de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor de aankomende twee EK-kwalificatieduels met Slovenië en Rusland. FC Twente-speelster Fenna Kalma maakt haar debuut in de selectie van het ‘grote’ Oranje.

De 19-jarige spits, die vanaf Onder 16 alle vertegenwoordigde elftallen doorliep, was dit seizoen al elf keer trefzeker voor haar club in de Eredivisie en het Champions League-toernooi. Met de uitverkiezing van Kalma telt de spelersgroep in totaal tien internationals die wekelijks te bewonderen zijn in de Eredivisie.

Groenen en Van de Sanden geblesseerd

Jackie Groenen en Shanice van de Sanden moeten vanwege blessures verstek laten gaan.
In vergelijking met de twee gewonnen EK-kwalificatiewedstrijden in september, kan Wiegman dit keer geen beroep doen op Jackie Groenen (Manchester United) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon). Groenen is herstellende van een bovenbeenblessure, terwijl Van de Sanden niet voldoende is hersteld van de enkelkwetsuur, die ze begin deze maand opliep in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Turkije.

Kika van Es (Everton) en Lieke Martens (FC Barcelona) zijn er tegen Slovenië en Rusland evenmin bij. Na zo’n drie maanden niet te hebben gespeeld maakte Van Es – ze onderging in juli een operatie aan haar knie – afgelopen weekend pas weer haar eerste speelminuten. Martens is nog altijd aan het revalideren van een teenblessure.

De selectie

Lineth Beerensteyn – Bayern München
Dominique Bloodworth – Wolfsburg
Anouk Dekker – Montpellier HSC
Merel van Dongen – Real Betis
Daniëlle van de Donk – Arsenal
Loes Geurts – Kopparbergs/Göteborg FC
Stefanie van der Gragt – FC Barcelona
Ellen Jansen – Ajax
Renate Jansen – FC Twente
Inessa Kaagman – Everton
Fenna Kalma – FC Twente
Danique Kerkdijk – Brighton & Hove Albion
Lize Kop – Ajax
Desiree van Lunteren – Ajax
Vivianne Miedema – Arsenal
Liza van der Most – Ajax
Aniek Nouwen – PSV
Victoria Pelova Ajax
Jill Roord – Arsenal
Sherida Spitse – Vålerenga
Sari van Veenendaal – Atlético Madrid
Ashleigh Weerden – FC Twente
Lynn Wilms – FC Twente

Slovenië en Rusland
Het team van bondscoach Sarina Wiegman vervolgt de EK-kwalificatiereeks op vrijdag 4 oktober met een wedstrijd in en tegen Slovenië – momenteel 51 op de FIFA-ranking. Een paar dagen later treft de ploeg in eigen land Rusland. Het EK-kwalificatietreffen met de nummer 25 van de wereld wordt gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. De aftrap is om 20.00 uur.

De OranjeLeeuwinnen zijn op weg naar het Europees kampioenschap in poule A verder ingedeeld met Turkije, Kosovo en Estland. De negen groepswinnaars van de kwalificatiepoules plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, samen met de drie beste nummers twee. De overige zes nummers twee spelen in een play-off om de drie resterende plaatsen. Het eindtoernooi vindt in juli 2021 plaats in Engeland.

Bron: Ons Oranje.nl