Gelijkspel bij Buitenveldert – VV Bavel

Er was de Buitenveldert vrouwen deze week veel aangelegen om de wedstrijd thuis tegen Bavel te winnen. Het verschil in de stand was immers maar 3 punten.
De wedstrijd verliep op meerdere fronten wat rommelig. De passing was bij BTV iets minder nauwkeurig dan de afgelopen weken, de tegenstander vertoonde op sommige momenten wat ruw spel en voor de scheidsrechter was niet elke situatie even duidelijk. De stevige wind die zondag over het terrein waaide zal de oorzaak zijn geweest.
In de 37e minuut kwam BTV op een 1 – 0 voorsprong door een doelpunt van Rachel de Bruijn. Een flinke opluchting voor het team, want ondanks een aantal kansen eerder in de wedstrijd was ook het risico aanwezig dat Bavel de eerste treffer zou maken. In de laatste minuut voor rust maakte Bavel de gelijkmaker. De aanval werd door de grensrechter als buitenspel beoordeeld, maar de scheidsrechter ging kennelijk af op eigen waarneming, zonder de argumentatie van de grensrechter te willen horen. Mila van der Valk viel voor rust al uit met een enkelblessure. Voor de wedstrijd was er ook al een teleurstelling. Milou Molenaar was aangereden door een auto en kon daardoor niet spelen.
In de tweede helft bleek BTV opnieuw sterker dan Bavel en na een minuut of zeven scoorde opnieuw Rachel de Bruijn de 2 – 1. De voorsprong hield stand tot aan de 72e minuut, waarin Bavel de 2 – 2 maakte. In de resterende speeltijd kregen de BTV vrouwen nog tal van kansen om de overwinning binnen te halen, maar het leverde verder geen doelpunten meer op.
Voor Buitenveldert een teleurstelling omdat de winst eigenlijk heel verdiend zou zijn. Desondanks blijft de voorsprong op Bavel 3 punten. De aansluiting met de teams die net boven BTV staan, vormt de opdracht voor het vervolg van de competitie na de winterstop.