Groenen voelt zich al thuis in Manchester

Ondanks de nederlaag in haar eerste competitiewedstrijd voor Manchester United, houdt Jackie Groenen er een goed gevoel aan over. De 24-jarige middenveldster maakte afgelopen zomer een transfer naar de vrouwen van Manchester United. Zaterdag maakte Groenen haar debuut in de met 1-0 verloren derby tegen stadsgenoot City.

“Het was het eerste duel van United op het hoogste niveau en met City, dat vorig jaar nog tweede werd, troffen we zeker niet de makkelijkste tegenstander. Ondanks het verlies, heb ik een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd”, zegt Groenen in gesprek met de Telegraaf.

Groenen speelde afgelopen zomer een ijzersterk WK en behaalde een zilveren medaille met de Oranje Leeuwinnen. Ze verdiende haar droomtransfer naar United en kwam binnen als een grote dame. “Het is wel de bedoeling dat ik de ploeg op sleeptouw ga nemen, ja. Dat is mede waarom ik ben gehaald. Maar zodra je presteert, komt dat vanzelf. We hebben een jonge, talentvolle groep”, stelt de altijd goedlachse middenvelder.

De wedstrijd tegen City betekende de eerste vrouwelijke ontmoeting tussen beide ploegen uit Manchester. De wedstrijd werd gespeeld in het Etihad Stadium en liefst 31.213 fans waren afgekomen op de ontmoeting tussen City en United, een recordaantal in het Engelse vrouwenvoetbal. “Het was ook een echte stadsderby. De fans leefden fanatiek mee en er waren duidelijk twee kampen. Je kon de rivaliteit voelen.”

Groenen voelt zich al helemaal thuis in Engeland en realiseert hoe groot de club Manchester United is. “Ik zit hier helemaal top. Alles is tot in de puntjes geregeld. United is een grote club en alles draait om winnen, dat vind ik mooi. Ik woon in een fraai appartement met uitzicht op Old Trafford.”

Bron: www.Update.nl