Harkemase Boys MO17 speelt gelijk in Hoorn

Harkemase Boys MO17-1 krijgt te weinig bij Always Forward

Dit weekend stond de eerste competitiewedstrijd in de Landelijke Divisie op het programma voor de meiden van Harkemase Boys.
Tegenstander was Always Forward uit Hoorn. Vanaf het eerste fluitsignaal, van de overigens prima fluitende scheidsrechter Bijman, was het duidelijk dat Harkemase Boys hier vanmiddag de lakens uit zou delen. De meiden uit Harkema waren veruit de bovenliggende partij en speelde dominant voetbal met prachtig positiespel. Keepster Anouk de Haan speelde soeverein en de defensie voetbalde sterk in de opbouw richting middenveld. Het ijzersterke verdedigend hart Lianne Storm en Anouk de Vegt schuifden om en om door naar het middenveld en zorgden ervoor dat er op het middenveld vaak een overtal ontstond. De erg goed spelende backs Frederike de Vries en Anke Wijnbergen bewogen steeds goed door en ondersteunden het middenveld via de vleugels. Always Forward liep alleen maar achter Harkemase Boys aan en werd compleet weggetikt. De uitstekend spelende centrale middenvelder Nynke Steenbeek wist steeds het spel prima te verplaatsen maar zorgde ook op de juiste momenten voor rust op het middenveld. Harkemase Boys zette de meiden uit Hoorn voortdurend onder druk maar konden het net moeilijk vinden. Always Forward verdedigde massaal en een ruststand van 0-4 was gezien het spel een juiste afspiegeling geweest echter de keepster stond meerdere malen succesvol in de weg. Voorwaartsen Anouk de Groot en Nicole van der Kooi hadden een aantal flinke kansen maar het vizier stond vandaag niet op scherp. Ruststand 0-0.
In de 2de helft hetzelfde spelbeeld. Harkemase Boys met verzorgd voetbal continue op de helft van de tegenpartij en Always Forward zwaar in de verdediging en lange halen voetbal. Uiteindelijk wist Harkemase Boys op voorsprong te komen. In de 55ste minuut ging Jantine Schievink door op rechts en gaf de bal voor op Anouk de Groot die vervolgens de bal snoeihard hoog in de kruising plaatste, 0-1.
Harkemase Boys rook meer en ging op jacht naar de 2de treffer. Die kwam er bijna toen wederom Jantine Schievink een afgemeten hoge voorzet gaf op Anouk de Groot die de bal voor het inkoppen had echter net over kopte. Het bleef lang 0-1 en de 1-1 kwam 10 minuten voor het einde totaal uit het niets uit de lucht vallen. Het middenveld van Harkemase Boys stond te hoog en door een balonderschepping kon Always Forward via het middenveld een lange bal richting spits geven die wel raad wist met dit buitenkansje, 1-1. Hierna probeerde Harkemase Boys nog van alles maar het mocht niet meer baten. Always Forward vierde het gelijkspel als een overwinning en Harkemase Boys droop zwaar teleurgesteld het veld af.
Trainer Jos Miedema: “ Erg sneu voor de meiden, zo hard ervoor gewerkt en dan op zo’n manier 2 punten verliezen. Jammer dat de tegenstander gezien het spelbeeld onterecht beloond wordt met een punt. Wij waren vandaag heer en meester, hadden recht op de volle buit maar konden helaas niet onze kansen verzilveren. Maar goed, ook dit hoort bij voetbal en hiervan moeten we leren. Volgende week spelen we thuis tegen ‘t Gooi en hoop ik dat we dan wel de volle buit binnen halen”.