Harkemase Boys MO17 wint en gaat naar 3e plaats

In een regenachtig Heemskerk stond dit weekend een heuse topper tussen de huidige nummer 4 ADO’20 MO17-1 en de nummer 5 van de ranglijst Harkemase Boys MO17-1 op het programma. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Lekatompessy.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de meiden van Harkemase Boys na een lange reis gebrand waren om de 3 punten mee naar Friesland te nemen. In een hoog tempo liet het elftal verzorgd combinatiespel zien en speelde de wedstrijd voor het grootste gedeelte zich af op de helft van ADO’20. De Heemskerkenaren konden hier bijna niets tegenover zetten omdat Harkemase Boys steeds hoog druk zette en daardoor weer snel in balbezit kwamen. Steeds werd geprobeerd om snel de flanken te bereiken om van daaruit kansen te creëren. Het duurde dan ook niet lang dat daar succes uit voort kwam. Vanuit de achterhoede werd Anouk de Groot ingespeeld die vervolgens rechtsbuiten Jantine Schievink bereikte, vliegensvlug haar tegenstandster omspeelde en de bal naar de opkomende Jildou Koning speelde die vervolgens de bal panklaar legde voor Nicole van der Kooi. Nicole hoefde niet na te denken en liet de keepster kansloos, 0-1.

ADO’20 kon de gehele 1ste helft er niets tegenover stellen met uitzondering van een minuut voor de rust. Vanaf het middenveld werd de rechtsbuiten ingespeeld en omspeelde de overigens de verder uitmuntend spelende Anke Wijnbergen, gaf goed voor echter de bal werd schlemielig gemist door de voorwaartsen van de thuisclub. Achteraf blijkt dat dit de enigste echte kans van ADO’20 over de gehele wedstrijd zou zijn. Ruststand 0-1.

De 2de helft weer hetzelfde spelbeeld. Een fanatiek en krachtig spelend Harkema Boys tegenover een verdedigend ADO’20 die van alles probeerde maar geen echt gevaar kon brengen door het spel van de meiden uit Harkema. Steeds stranden ze op de achterhoede die stond als een huis. Het creatieve en goed combinerend middenveld waar vandaag vooral Meike Dijk en Maryk Hofstra een puike wedstrijd speelden lieten zien dat techniek, inzicht en hard werken hand in hand gaan. In de 50ste minuut had Nicole van der Kooi Harkemase Boys op 0-2 kunnen zetten na een prachtige actie in de zestien waar ze zichzelf mee kon belonen echter in plaats van de bal in de korte hoek te plaatsen schoot ze hard en hoog tegen de keepster aan. Het harde werken werd toch nog beloond in de 65ste minuut van de wedstrijd. Vanaf het middenveld werd door aangeefster Anouk
de Groot de boomlange Nicole van der Kooi ingespeeld die knap van haar tegenstandster wegdraaide en verwoestend uithaalde en de keepster van ADO’20 kansloos liet, 0-2. Na dit doelpunt was ADO’20 gebroken en kon Harkemase Boys de wedstrijd geconcentreerd uitspelen en verdiend de 3 punten mee naar huis nemen.

Trainer Jos Miedema:”Het was vandaag een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden om te kunnen aanhaken bij de bovenste plaatsen op de ranglijst. ADO’20 heeft geen enkele kans gekregen om in hun spel te komen en wij dicteerden vrijwel over de gehele wedstrijd. Vooral op het middenveld speelde zich een strijdtoneel af maar wonnen daar de strijd door kort te dekken en vooral bij balbezit goed door te bewegen. Ik zag het eigenlijk al aan de koppies tijdens de warming-up, klaar voor de strijd en super gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Ze losten vrijwel alles voetballend op, stonden er echt als een team en gingen voor elkaar door het vuur. Dat wil ik graag als trainer zien en ik moet zeggen dat ik vandaag weer op mijn wenken bediend werd.”