Historie Eredivisie Vrouwen veld

Sinds de oprichting van de Eredivisie Vrouwen in 2007 heeft de competitie verschillende gedaantes gekend. In 2012 werd de BeNe League opgericht, waaraan zowel Nederlandse als Belgische clubs deelnamen.

De KNVB besloot samen met zeven clubs uit de BeNe League vanaf seizoen 2015/’16 te gaan voor een topcompetitie met alleen Nederlandse clubs. Een jaar later kwam daar Achilles ’29 bij. Excelsior Barendrecht debuteert met ingang van het seizoen 2017/’18.

De oprichting van de Eredivisie Vrouwen in 2007 heeft ervoor gezorgd dat er betere faciliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor speelsters op het hoogste clubniveau in Nederland. Zo hebben 22 van de 23 Oranje-internationals die in 2017 Europees kampioen werden in de Eredivisie gespeeld – of spelen daar nog steeds in.

De competitie is een stap in de richting van een nog betere toekomst van het Nederlands vrouwenvoetbal. De KNVB is met de deelnemende clubs overeengekomen vanuit deze stabiele basis de komende seizoenen verder samen te werken aan een aantrekkelijke en aansprekende Eredivisie Vrouwen. Meer informatie hier.