Historie Oranje Onder 20

Michel Kreek coachte het Nederlands vrouwenteam onder de 20 jaar op het WK, dat van 5 tot en met 24 augustus wordt gehouden in Bretagne (Frankrijk). Voor de 47-jarige Amsterdammer is het voor het eerst dat hij als hoofdcoach aan de slag gaat bij een nationaal team.

WK onder 20 in Bretagne

Frankrijk organiseert deze zomer het WK voor vrouwen onder 20. In Bretagne strijden in totaal zestien landen om de eindzege. De openingswedstrijd van het WK is op zondag 5 augustus om 16.30 uur en de finale wordt gespeeld op vrijdag 24 augustus om 19.30 uur.

Zowel het openingsduel als de finale worden gespeeld in Vannes. De andere speelsteden zijn Concarneau, Dinan-Léhon en Saint-Malo.

Stevige zeges op Nieuw-Zeeland en Ghana, terechte nederlagen tegen Frankrijk en Engeland. Voor het Nederlands vrouwenelftal onder 20 jaar eindigde het WK aan de Franse westkust in de kwartfinale. “We zijn nu natuurlijk enorm teleurgesteld met z’n allen, maar de meiden mogen ook trots zijn. Het niveau op dit WK is ongelooflijk hoog”, aldus coach Michel Kreek na de uitschakeling van zijn ploeg in Vannes.

De jeugdinternationals zaten er aardig doorheen na de 2-1 nederlaag tegen Engeland. Kreek voelde de teleurstelling, maar keek ook nuchter terug op het kwartfinaleduel. “Als je heel reëel bent, was Engeland de betere ploeg. We wisten dat ze over een dodelijke omschakeling beschikten met Lauren Hemp en Georgia Stanway. Een echt wapen, waar ze ook vandaag goed gebruik van maakten.”

Mondiale top

“We halen hier de kwartfinale en dat is iets om trots op te zijn bij het WK-debuut”, vervolgde Kreek. “Op dit hoogste podium hebben de meiden zich op een uitstekende manier getoond. Natuurlijk zijn er dingen te verbeteren als we echt naar de Europese en mondiale top willen. De toplanden hier doen alles net even sneller en doortastender. Willen we die concurrentie aan, dan zullen we daar stappen in moeten zetten. Maar voor nu was het WK een onvergetelijke ervaring voor de hele ploeg.” Meer informatie hier.