Hoofdrol voor Vivianne Miedema

Vivianne Miedema heeft woensdagavond een hoofdrol opgeëist bij Arsenal in de achtste finales van de Champions League. De spits scoorde liefst vier keer in de heenwedstrijd tegen Slavia Praag (2-5). Lineth Beerensteyn zette met Bayern München een grote stap naar de kwartfinales door het Kazachse BIIK Kazygurt met 0-5 te verslaan.

De 23-jarige Miedema stond zoals gebruikelijk in de basis bij Arsenal en kwam in de eerste helft al drie keer tot scoren bij Slavia Praag. De topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen maakte er in de 52e minuut ook nog 0-4 van.

Arsenal-aanvoerder Kim Little benutte vlak daarna een strafschop en vergrootte de marge zo naar vijf. De wedstrijd was allang beslist, maar Slavia Praag tekende twintig minuten voor tijd nog wel voor de eretreffer in het Sinobo Stadium en maakte er twee minuten voor tijd ook nog 2-5 van.

Uitblinker Miedema werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald en maakte plaats voor middenvelder Jill Roord. Daniëlle van de Donk deed wel de hele wedstrijd mee bij Arsenal. De return wordt over twee weken in Londen gespeeld.

Lees hier het hele artikel.

Bron: Nu.nl