Interessant interview met Romy Dalebout

Liever dan met stijlvolle zweefduiken stuurt Romy Dalebout op haar af stormende aanvallers nog steeds met een geslaagde kapbeweging het bos in. ,,Af en toe ben ik beter met mijn benen dan met mijn handen”, zegt de tweede doelvrouw van ADO Den Haag Vrouwen.

Opmerkelijk voor wie haar vaker in actie heeft gezien: in een trainingspartijtje in het Cars Jeans Stadion probeert Romy Dalebout geen enkele keer een tegenstander uit te kappen. Ze heeft toch geen kapverbod opgelegd gekregen? ,,Ik had wel een geslaagde panna”, merkt zij zelf op. ,,En met dat kappen pas ik op de training wel op. De meeste spelers weten dat ik het doe, dus trappen zij er niet in of krijg ik een schop tegen mijn schenen. Ik vind het ’t leukste om het in wedstrijden te doen.”

Sinds zij vijf jaar geleden DWO verruilde voor het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen, is het uitkappen van tegenstanders een van de dingen waarmee Romy Dalebout zich als doelvrouw onderscheidde. Zou zij eigenlijk liever een veldspeler zijn? ,,Toen ik in de F-jes met voetballen begon, wilde er niemand anders in het doel staan. In zo’n geval doe ik het wel.” Vervolgens is het altijd haar plek gebleven. ,,Anderen vonden al snel dat ik er talent voor had. Ik vind spelen als veldspeler wel heel leuk, maar keepen ook. En ik denk niet dat ik het als voetballer op het hoogste niveau zou redden. Misschien dat ik het later nog eens ga doen op een lager niveau.”

Gevraagd naar haar hoogtepunten bij ADO Den Haag Vrouwen, noemt Romy eerst de successen met de beloften. ,,In mijn eerste jaar zijn we kampioen geworden en hebben we ook de finale van het bekertoernooi gehaald en in het tweede seizoen promoveerden we naar de Topklasse. Ik heb bij de beloften drie heel goede jaren gehad.” In twee seizoenen bij de hoofdmacht bleven prijzen uit. Als hoogtepunt noemt Romy wel ,,dat wij er vorig seizoen voor hebben gezorgd dat Ajax geen kampioen werd.” Voor haar persoonlijk springt het Eredivisiedebuut tegen Excelsior Barendrecht in het seizoen 2017-2018 eruit. ,,Ik kreeg niet zoveel te doen, maar voor het team was dat beter, want wij wonnen met 3-0.” Goede herinneringen bewaart zij ook aan een uitwedstrijd met de beloften tegen FC Twente, waarin zij met verre uittrappen twee keer een ploeggenoot in staat stelde om te scoren. ,,Die ballen vielen net goed. Af en toe ben ik beter met mijn benen dan met mijn handen.”

Klik  HIER  voor het hele interview

Bron: Vlietnieuws.nl
Tekst: Roeland Gelink
Foto: ADO Den Haag Vrouwen.nl