Kadoelen MO17-1 in extremis langs ADO’20

Aan Kadoelen-kant is iedereen op Lauren na weer fit en startte Khadija voor het eerst in de basis. Kadoelen start furieus als Floor aan de rechterkant de bal voorgeeft bij de 2e paal en Chevarie voor een leeg doel over schiet. Dit blijkt later een voorbode voor de rest van de wedstrijd. In het eerste kwartier probeert Kadoelen de bal teveel door het midden te spelen waar het juist erg druk is. Na wat omzettingen en het inbrengen van Precious komt Kadoelen wat beter in het spel. Chevarie schiet een vrije trap en lob over en een bal wordt tenauwernood van de lijn gehaald. Ook Precious weet bij de 2e paal de bal niet in een leeg doel te schieten waardoor ook deze kans verloren gaat. Omdat ADO’20 aanvallend nauwelijks een vuist kan maken, zoeken beide teams met 0-0 de kleedkamers op.

In de tweede helft gaat Kadoelen met verse krachten Dunya en Ezgi onverminderd door op zoek naar de openingstreffer maar in tegenstelling tot vorige week tegen Buitenveldert toen er erg efficiënt met de kansen om werd gegaan, staat het vizier vandaag niet op scherp. De scheidsrechter helpt ook niet mee als de doorgebroken Precious op volle snelheid richting ADO’20-doel dreigt te gaan maar hard onderuit gehaald wordt. Tot ieders verbazing laat scheidsrechter Sierhuis het slechts bij geel maar omdat betreffende speelster zichzelf blesseert bij deze actie moet ze alsnog van het veld. De achterhoede onder leiding van Elke en Juul geeft niks weg maar voorin blijft Kadoelen grossieren in het missen van kansen: elke keer gaat de bal net naast of zit er een been tussen. De tijd gaat ook een factor spelen maar doordat het spel 3 keer langdurig heeft stil gelegen voor blessurebehandelingen en het nodige tijdrekken aan de kant van ADO’20 wordt er maar liefst 9 minuten blessuretijd bijgetrokken.
Een minuut voor tijd valt alsnog de verlossende treffer van Chevarie na een voorzet van Amy en zorgt voor een geweldige ontlading bij de speelsters en het thuispubliek. Zo wint Kadoelen zonder tot groots voetbal te komen maar met veel inzet dik verdiend en wordt wederom de nul vastgehouden maar wat het geduld van de supporters op proef gesteld.