Kadoelen MO17-1 moeiteloos langs ‘t Gooi

Met de van het WK voor doven teruggekeerde Amy (4e plaats en topscorer van Nederland) nam Kadoelen het op tegen t Gooi. Na de aftrap werd er meteen een minuut stilte in acht genomen als actie tegen racisme. De eerst kans was voor ‘
t Gooi als Jeanine vlak over de kruising schiet. Daarna neemt Kadoelen het heft in handen en komt na 5 minuten op voorsprong als keepster Eva een corner van Precious niet onder controle krijgt en Dunya bij de 1e paal de 1-0 binnenschiet. Kadoelen gaat op zoek naar een tweede treffer. Die komt er in de 16e minuut als Precious de bal op Chevarie voorgeeft die de bal keurig in de hoek kopt: 2-0. Ook de 3-0 is van Chevarie die goed anticipeeert op een dieptebal van Jiske en de bal in de korte hoek binnenschiet. In de 28ste minuut is het Precious die Amy in stelling brengt die vanuit een moeilijke hoek de 4-0 scoort. Amy heeft de smaak te pakken en uit een voorzet van Jiske schiet ze ven later de 5-0 vanaf rechts binnen. Vlak voor rust bepaalt Chevarie de ruststand op 6-0 uit een prachtig over de muur gekrulde vrije trap in de kruising.

Na rust heeft Kadoelen wat meer moeite met het creëeren van kansen en ‘t Gooi probeert ondanks de tussenstand met verzorgd voetbal tot kansen te komen. In de 60ste minuut is het toch weer Chevarie die namens Kadoelen de 7-0 scoort als keepster Eva de bal niet onder controle krijgt. Vier minuten later stuurt Madelief, Precious weg en die passeert twee verdedigers en keepster alvorens de 8-0 binnen te schieten. Twee minuten later is het Charly namens ‘t Gooi die dicht bij de eretreffer is maar haar schot gaat net naast. Inmiddels heeft de 14-jarige MO15-speelster Fatima haar debuut gemaakt in de landelijke divisie namens Kadoelen. Het slotakkoord is van Precious die na een solo vanaf de rechterkant alleen met een overtreding gestopt kan worden. De toegekende penalty wordt door haar ingeschoten zodat de wedstrijd in een ruime 9-0 overwinning eindigt. Complimenten aan het jonge team van ‘t Gooi dat de bus niet parkeerde voor het eigen doel maar dat er bij vlagen goed voetballend uitkwam en tot einde bleef proberen een doelpunt te maken.

Volgende week moet Kadoelen op beduidend meer tegenstand rekenen als het naar Friesland afreist om het op te nemen tegen nummer 3 Harkemase Boys.