Katja Snoeijs bij selectie Oranje

Bondscoach Sarina Wiegman heeft Katja Snoeijs (PSV) opgeroepen voor de aankomende twee EK-kwalificatieduels van de OranjeLeeuwinnen met Slovenië en Rusland. De 23-jarige Snoeijs neemt in de selectie de plaats in van de geblesseerde Stefanie van der Gragt (FC Barcelona).

Van der Gragt moet de komende weken vanaf de kant toekijken, nadat ze gisteren is geopereerd aan haar knie. Snoeijs maakte drie keer eerder deel uit van de Leeuwinnen-selectie, maar maakte nog geen speelminuten.

Met de toevoeging van Snoeijs telt de selectie van Wiegman weer 23 speelsters, waarvan bijna de helft uitkomt in de Eredivisie. FC Twente-speelster Fenna Kalma maakt haar debuut bij het ‘grote’ Oranje. De 19-jarige spits, die vanaf Onder 16 alle vertegenwoordigde elftallen doorliep, was dit seizoen al dertien keer trefzeker voor haar club in de Eredivisie en het Champions League-toernooi.

Wiegman kan de komende interlandperiode ook geen beroep doen op Kika van Es (Everton), Jackie Groenen (Manchester United), Lieke Martens (FC Barcelona) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon). Groenen is herstellende van een bovenbeenblessure en Van de Sanden is nog niet voldoende hersteld van de enkelkwetsuur, die ze begin deze maand opliep in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Turkije. Verder is Martens nog altijd aan het revalideren van een teenblessure, terwijl Van Es – ze onderging in juli een operatie aan haar knie – recent pas weer haar eerste speelminuten maakte na zo’n drie maanden niet te hebben gespeeld.

Bron: OnsOranje.nl