KNVB op scherp voor interland Leeuwinnen

Het Nederlands vrouwenelftal speelt op vrijdag 8 november een EK-kwalificatiewedstrijd in het Turkse Izmir, maar de KNVB is momenteel in overleg met het ministerie van buitenlandse zaken vanwege de Turkse inval in Noord-Syrië. De kans is echter groot dat de wedstrijd gewoon doorgaat.

Er is veel onrust nadat de Turkse president Erdogan vorige week opdracht gaf om Syrië binnen te vallen. De legers van beide landen staan nu lijnrecht tegenover elkaar.

De KNVB staat op scherp en heeft alvast actie ondernomen. Er is contact met het ministerie van buitenlandse zaken. “Er is al overleg geweest met het ministerie van buitenlandse zaken over de huidige veiligheidssituatie, zoals vaker gebeurt als zulke zaken spelen”, laat persvoorlichter Daan Schipper weten aan Trouw.

“We verwachten geen problemen bij deze wedstrijd, ook omdat die gespeeld wordt in Izmir, zo’n duizend kilometer verwijderd van het oorlogsgebied. Maar we zijn er alert op en maken in overleg met Buitenlandse Zaken een zorgvuldige afweging voordat we definitief afreizen naar Turkije.”

Bron: voetbalprimeur.nl