Krijgt Nederland eindelijk een wereldkampioen voetbal ?

S.v. Kadoelen MO17-1 draait net als vorig seizoen bovenin mee in de landelijke divisie Noord voor meiden onder 17 en staat na 4 wedstrijden nog zonder puntverlies op een gedeeltelijke eerste plaats. Een opmerkelijke verschijning binnen het team is de 15-jarige Zaandamse Amy Stoel. Niet alleen is de linkspoot razendsnel maar is ze binnenkort met het Nederlands vrouwenvoetbalteam voor doven te bewonderen op het WK futsal (zaalvoetbal) in Zwitserland. Een korte kennismaking:

Hoe zit je voetbalcarriere er tot nu uit ?

Ik ben bij ZCFC in de F-pupillen begonnen, Daarna heb ik bij Buitenveldert gespeeld en momenteel bij s,v, Kadoelen in de landelijke divisie MO17-1. Daarnaast heb ik ook bij voorselecties van de K.N.V.B. gezeten maar het feit dat ik doof ben, heet mij in dat opzicht niet geholpen. Daarnaast speel ik zaalvoetbal bij Os Lusitanos.

Hoe bevalt het bij s.v. Kadoelen ?

Ja sommige meiden kende ik al van het zaalvoetbal en ik voelde me er meteen thuis. De communicatie vormt geen probleem doordat we tegenwoordig allemaal een mobiele telefoon hebben en er is altijd een doventolk aanwezig bij de trainingen en wedstrijden. Met sommigen communiceer ik visueel en in gebarentaal.

Krijgt Nederland eindelijk een wereldkampioen voetbal ?

We verblijven van 7 november tot en met 16 november in het Zwitserse Winterhur en zijn ingedeeld in een poule met Brazilië, Thailand en Zwitserland. Het belooft een leuk en spannend toernooi te worden en wil minimaal bij de top 5 eindigen.

Interview en foto: Merlijn Rademaker