Makkelijke overwinning Oranje onder 17

Oranje onder 17 had dit seizoen nog geen internationale wedstrijd in de benen, maar dat bleek dinsdag geen belemmering om de openingswedstrijd van de EK-kwalificatie met groots gemak te winnen. Letland werd met 6-0 aan de kant gezet, mede door een loepzuivere hattrick na rust van Esmee Brugts.

Letland was voor de tweede keer tegenstander in deze leeftijdscategorie. Een jaar geleden walste Onder 17, eveneens in het decor van de EK-kwalificatie, in Alphen aan de Rijn met 9-0 over de Baltische ploeg heen. Ook ditmaal bleek Letland niet meer dan een ontspannen sparringpartner. Een fijne opwarmer in de opmaat naar het grotere werk.

Estádio Municipal de Machico.
In het idyllische decor van Madeira, het Portugese bloemeneiland in de Atlantische Oceaan, brak Onder 17 razendsnel de ban. Al na drie minuten liet Danique Noordman de openingstreffer noteren. Ook Esmee Brugts en Jet van der Veen vonden in de eerste helft het net. Na rust liet Brugts zich andermaal gelden door een loepzuivere hattrick te scoren.

Scoreverloop
3. Danique Noordman 1-0; 20. Esmee Brugts 2-0; 38. Jet van der Veen 3-0; 54. Esmee Brugts 4-0; 74. Esmee Brugts 5-0; 90. Esmee Brugts 6-0 (pen).

Opstelling Nederland
Van der Wal, Van Bentem, Meijer, Henschen, Keijzer, Van Straten, Van der Veen, Noordman (62. Diekman), Hulswit, Brugts, Snellenberg.

Bron: OnsOranje.nl