Nog nooit was het zo spannend in de Hoofdklasse A

De Hoofdklasse op de zaterdag is dit seizoen gelijkwaardig met 9 clubs, iedereen kan winnen van iedereen, het verschil met de koploper en nummer 9 is maar 5 punten.

Heerenveense Boys en Berkel staan op de 8e en 9e plaats met beide 14 punten, ze spelen tegen elkaar en de winnaar kan maar zo de top 3 in gaan, zo dicht zit alles op elkaar in de stand. Koploper is SC Stiens met 19 punten en gaat naar DSS dat 15 punten heeft met een wedstrijd minder gespeeld te hebben, geldt ook voor Oranje Nassau dat ook op 15 punten staat uit 9 wedstrijden en de derby van Groningen speelt tegen The Knickerbockers. TKB staat laatste met 6 punten, twee keer werd er thuis gewonnen dus Oranje Nassau mag niets onderschatten. RCL en Saestum 2 staat beide op 16 punten. RCL speelt tegen ACV dat 15 punten heeft. RCL scoorde tot nu toe de meeste doelpunten in deze competitie, al 26 keer was het raak.

Wartburgia 2 is afgezakt naar de 10e plaats met 11 punten, winst om aansluiting te houden met de middenmoot is nu erg belangrijk voor de club, tegenstander Barendrecht kan bij winst in Amsterdam zo de top 3 weer in, afhankelijk van de uitslagen. Samenvattend, Reiger Boys verloor alle uitwedstrijden en scoorde daarin maar 1 doelpunt, kunnen ze stunten tegen Saestum 2? Blijft DSS thuis ongeslagen nu de koploper op bezoek komt? SC Stiens weet dat bij winst of gelijkspel de club als winterkampioen de winterstop in gaat, maar al deze vragen weten we zaterdag. Het programma:

14.30 RCL – ACV
14.30 DSS – SC Stiens
15.00 The Knickerbockers – Oranje Nassau
15.00 Heerenveense Boys – Berkel
15.15 Saestum II – Reiger Boys
15.45 Wartburgia II – Barendrecht

Op de foto Wartburgia vrouwen 2