Ook het wedstrijdprogramma Eredivisie veld is bekend

Het competitieprogramma voor de Eredivisie Vrouwen en Beloften Vrouwen seizoen 2019/’20 is bekend. Landskampioen FC Twente start het seizoen vrijdag 23 augustus met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Barendrecht. De Eredivisie bestaat dit seizoen uit acht clubs.

Vrijdag blijft de vaste speelavond van de Eredivisie, maar daar komt dit seizoen de zondagmiddag bij. Tijdens elke speelronde wordt er één wedstrijd op zondagmiddag gespeeld. In het eerste competitieweekeinde is dat de ontmoeting tussen vv Alkmaar en Ajax.

Elk team speelt minimaal één of maximaal twee thuiswedstrijd(en) op zondag en speelt ook minimaal één of maximaal twee keer een uitwedstrijd op zondag. In de laatste twee speelrondes (13 en 14) beginnen alle wedstrijden gelijktijdig en staan op vrijdag geprogrammeerd.

Play-offs

In de Eredivisie Vrouwen spelen de teams dit seizoen een hele competitie (uit en thuis) tegen elkaar. Daarna volgen de play-offs waarin twee poules van vier teams worden gevormd.

KNVB Beker

De winterstop duurt van 16 december tot en met 31 januari. In het eerste weekend van februari staat de Achtste finales van de strijd om de KNVB Beker op het programma. De finale van het bekertoernooi wordt zaterdag 30 mei gespeeld.

Bekijk hier het programma!