Oranje Nassau heeft een uitstekende selectie

Het ontvangst in Maarssen was hartelijk en de weersomstandigheden top. Het kunstgrasveld ligt er prima bij. Iets van 6 weken geleden opgeleverd. We hebben YouTube filmpjes van Maarssen vrouwen 1 bekeken. Uit deze opnames bleek dat we te maken kregen met een ploeg die probeert te voetballen en dat was een goed vooruitzicht. Maarssen staat in de zondag Hoofdklasse na 4 wedstrijden derde en wij in de zaterdag Hoofdklasse met 1 wedstrijd minder gespeeld ook derde. Allemaal ingrediënten voor een leuke ‘pot’ voetbal. Oranje Nassau had op voorhand wel te maken met een aantal mutaties (4 normaal gesproken basisspeelsters waren afwezig) maar met een brede selectie is dat door de trainer prima op te vangen. Ook Maarssen had belangrijke speelsters die node worden gemist dus dat konden we tegen elkaar wegstrepen.
Oranje Nassau begon furieus en scoorde vrijwel direct een doelpunt. Een goed geplaatst schot van de rand van de zestien die voor de keeper van Maarssen redelijk onhoudbaar leek. ON bleef Maarssen onder druk zetten en vrij snel viel de 0-2. Een goed opgezette aanval via de flank werd door de spits verwerkt tot een doelpunt. ON bleek niet in staat om Maarssen nog langer onder dezelfde druk te houden. ON was in de eerste helft wel de beter voetballende ploeg met nog een aantal kansen. Maarssen kwam niet verder dan een makkelijk gegeven vrije trap (beide speelsters gingen voor de bal en na de blessurebehandeling leek een stuitbal meer op z’n plaats) die op de lat belande en een aantal uitvallen die vrij makkelijk werden onderbroken.
De tweede helft probeerde ON op dezelfde manier door te gaan. Of Maarssen beter werd of ON minder ging voetballen is altijd lastig te zeggen. Beide ‘kampen’ hebben daar waarschijnlijk hun eigen visie op. Voetballend was ON duidelijk minder dan in de eerste helft. Het is ook lastig om een hele wedstrijd een (gelijkwaardige) tegenstander onder druk te blijven zetten. De tweede helft begon met veel blessure behandelingen en het leek alsof dat effect had op de kwaliteit van de wedstrijd. ON werd slordiger in de passing en veel speelster maakten regelmatig verkeerde keuzes. Voetbal is simpel maar simpel voetballen blijkt in de praktijk dan weer heel lastig. Maarssen daarentegen werd de tweede helft gevaarlijker en vanuit een corner die niet goed genoeg werd verwerkt door ON werd de aansluitingstreffer gescoord. 1-2 en dan krijgt de tegenstander weer energie om voor de gelijkmaker te gaan. De druk op ON nam toe en een aantal kansen/mogelijkheden was daarvan het gevolg. ON kreeg na een uitval ook nog een ‘levensgrote’ kans (1 op 1 met de keeper) die de speelster wellicht opzij had moeten leggen (er stonden 2 medespeelster vrij) maar ze schoot recht tegen de keeper aan en de herkansing die daarop volgde werd naast geschoten. Gelukkig wist Maarssen niet meer te scoren en gaat Oranje Nassau een ronde verder.
Kortom de eerste helft was vanuit Gronings oogpunt top en de tweede helft minder goed maar wel de hele wedstrijd hard gewerkt.

Dit Oranje Nassau gaat het ver schoppen, misschien wel richting de titel!