Oranje onder 17 wint opnieuw

Twee wedstrijden gespeeld, twee zeges in de tas en een plaats in de Eliteronde is een feit. Dankzij een degelijke 2-0 overwinning op Israël kan het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar de eerste doelstelling van de EK-kwalificatie afvinken. Geheel volgens verwachting.

Winnen van landen als Letland en Israël is simpelweg een vereiste voor een ploeg met de status van Onder 17. Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk gaat. Een aanzienlijk veldoverwicht werd vrijdag in Camacha slechts tweemaal met doelpunten verzilverd. In de 28e minuut opende Esmee Brugts met een rake vrije trap de score, waarna Elisha Kruize drie minuten later alweer de tweede Oranjetreffer noteerde.

In vergelijking met het eerste optreden afgelopen dinsdag telde Onder 17 zes nieuwe gezichten in de basisopstelling. Alleen de as van het team bleef grotendeels intact met Fenna Meijer centraal achterin, Dieke van Straten als verdedigende middenvelder en Esmee Brugts in de spits. Ook rechtsback Tess van Bentem en linksbuiten Maxime Snellenberg stonden opnieuw aan de aftrap.

Klik  hier  voor meer.

Bron: OnsOranje.nl