Record voor Marissa Duursma (Blauw Geel’55)

Je hebt wel eens dat speelsters meerdere wedstrijden op rij weten te scoren, maar acht wedstrijden op rij scoren is een record op landelijk niveau.

We hebben de geschiedenisboeken erbij gehaald, maar nooit eerder is dit voorgekomen of we hebben het over het hoofd gezien.

Marissa Duursma van Blauw Geel’55 scoorde in elke wedstrijd sinds de start van de competitie. Inclusief de gestaakte wedstrijd tegen IJFC die op 18 januari met nog 20 minuten te gaan wordt uitgespeeld. Marissa Duursma kwam al vaker in het nieuws, de doelpuntenmachine uit Apeldoorn kreeg al eerder een 2e ster voor de site voetbalnederland.nl voor het scoren van meer dan 50 doelpunten voor haar oude club ZVV’56. Na tien seizoenen gespeeld te hebben bij Victoria Boys en vijf seizoenen bij ZVV’56 was ze toe aan een nieuwe uitdaging. ‘’Ik wilde hogerop en via via kwam ik in contact met coach Miriam van der Horst-Testerink. Nu speel ik voor deze fantastische club. Het verschil qua tempo met Oost en nu met West 1 en 2 ligt veel hoger. Het was even wennen, het moest een geheel gaan worden met een aantal nieuwe speelsters (o.a Jessie Prijs en Maartje Moormans) maar we werken hard met en voor elkaar. Ik voel me ook trots en het loopt lekker, we proberen in de top vijf te eindigen.

Blauw Geel’55 staat nu in de top vijf samen met IJFC, beide clubs staan op 12 punten uit 7 wedstrijden. De debutant uit Ede scoorde al 21 doelpunten waarvan Marissa Duursma er negen op haar naam heeft staan. Dat kunnen er straks na 22 wedstrijden zomaar 20 doelpunten zijn, dat zou een prachtig aantal zijn voor haar maar ook voor haar teamgenoten want alleen kan je dat niet. Blauw Geel’55 speelt leuk voetbal, won nog niet zo lang geleden de KNVB beker in district Oost na een heerlijke ambiance in Ede waar VDZ werd verslagen. Een paar dagen later stond de nacompetitie op het programma, het lukte toen niet. Afgelopen seizoen werd Blauw Geel’55 wel kampioen met 5 punten voorsprong op de buurman DTS Ede 2. Er werden toen 48 doelpunten gescoord, nu staat de teller al bijna op de helft. Maar dat kan ook niet anders met Duursma in de spits en de overige speelsters van het elftal. Acht keer scoren op rij, Marissa Duursma is nog lang niet klaar met scoren, op naar de 20 doelpunten! Zaterdag is koploper VV IJzendijke gewaarschuwd.