Sari van Veenendaal blijft er nuchter onder

Van Veenendaal beste keepster ter wereld: ”Dronken het vliegtuig in?”

Sari van Veenendaal is maandagavond verkozen tot beste keepster van de wereld. De oud-keepster van FC Twente nam tijdens het FIFA-gala in Milaan de prijs in ontvangst.

Van Veenendaal dankt de uitverkiezing aan haar sterke optreden tijdens het WK in Frankrijk, waar de OranjeLeeuwinnen als tweede eindigden. Ook pakte ze met Arsenal de landstitel in Engeland. Van Veenendaal is blij met de prijs.

“Dit is bijzonder. Het is mooi om individueel geprezen te worden, ook al kan ik niet zonder het team”, blijft Van Veenendaal bescheiden in gesprek met de NOS. Toch gaat de keepster van Atlético Madrid het niet uitgebreid vieren. “Dronken het vliegtuig in? Nee, zo ben ik niet. Nou ja, misschien dat ik er eentje drink.”

De Amerikaanse Megan Rapinoe werd verkozen tot voetbalster van het jaar. Bij de mannen ging die prijs naar Lionel Messi, die onder meer Virgil van Dijk achter zich hield. De Amerikaanse bondscoach Jill Ellis kreeg de prijs voor beste vrouwelijke coach. Liverpool-trainer Jürgen Klopp kreeg de prijs voor Trainer van het Jaar.

Alle winnaars van het FIFA-gala

Keeper van het Jaar
Sari van Veenendaal

Trainer van het Jaar
Jill Ellis

Speler van het Jaar
Megan Rapinoe