sc ‘t Gooi MO19/1 – Spartaan ’20 MO19/1 5-1

Op deze typische herfstmiddag was het vooral de vraag of de meiden van ‘t Gooi de teleurstelling van vorige week hadden verwerkt en zich vandaag met een overwinning op Spartaan zouden handhaven aan de kop van de ranglijst in de Hoofdklasse top.
In de wetenschap dat het vorige duel pas in de laatste seconde beslist was middels een verzilverde vrije trap, waren onze meiden gewaarschuwd. Het werd vandaag een andere wedstrijd. Nog steeds wel tegen een behoorlijk fysiek spelend Spartaan, maar toch wel met ‘t Gooi dat vanaf het eerste fluitsignaal domineerde.
Dat doen ze overigens wel vaker, maar die dominantie vertalen in scores is weer een ander verhaal. Met twee spitsen loerden de meiden uit Rotterdam vooral op de counter en evenals vorige week was de eerste de beste echte kans bij de tegenpartij direct raak. Had keeper Anne tot dan amper in actie hoeven komen, de eerste pegel van afstand suisde hoog over verwoestend binnen (0-1). Even leek de schrik de ploeg van Gérard de Nooij te verlammen, waarbij de meiden vooral de grip op het middenveld dreigden te verliezen. Daarop besloot De Nooij een verdedigster op te offeren voor een extra aanvalster (spits Fenna) en die tactische zet betaalde zich uit. ‘t Gooi repareerde de schade vrij snel. Een goede lange bal van Demi (Heus) liet spits Fenna slim lopen waarna Sophie vanuit haar rug de bal koelbloedig afrondde (1-1). Niet veel later zette Vera een afvallende bal goed diep voor, die door schaduwspits Lois knap werd binnengeschoten (2-1). Voor Spartaan werd het pas echt lastig toen een van de speelsters moest uitvallen met een vervelende enkelblessure en bleek dat de wisselspeelsters niet mee waren meegereisd. En dus stond Spartaan met een speelster minder, hetgeen de druk van ‘t Gooi nog groter zou doen worden. Heel effectief ging de thuisploeg aanvankelijk niet om met deze vrouw-meer situatie. Het bewegen zonder bal blijft een uitdaging, waardoor de passing vaak stagneert.

Ook na rust was het niet direct een kwestie van erop en erover, maar met haar eerste (kop)goal voor ‘t Gooi, uit een diepe pass van Jennifer, gaf Fenna haar ploeg meer lucht (3-1). Spartaan leek de handdoek te gooien en de irritatie nam zichtbaar toe. ‘t Gooi begon beter te combineren en hield de druk bij balverlies hoog. Maar ook in deze fase drukte ‘t Gooi niet door. Spartaan leek zelfs nog eenmaal op te veren, doordat ‘t Gooi de touwtjes weer liet vieren, maar keepster Kiki (van Buuren), gelukkig weer herstelt van een blessure, stond steeds weer keurig op haar post.
In de slotfase schoot Alexandra met twee fraaie schoten de laatste Rotterdamse hoop aan diggelen (4-1/5-1). Toen in half donker de prima leidende scheidsrechter het duel affloot, was ‘t Gooi zonder meer de verdiende winnaar. Daarmee hebben de meiden zich goed hersteld en mogen ze nu uitkijken naar het midweekse bekerduel in een stadsderby tegen Victoria. Vier dagen later een volgend sleutelduel in de competitie op bezoek bij Buitenveldert. Als ‘t Gooi deze horde succesvol weet te nemen, stelt het zich serieus titelkandidaat.