Selectie OranjeLeeuwinnen bekend gemaakt

Jackie Groenen (Manchester United), Kika van Es (Everton) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon) maken hun rentree in de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor de aankomende EK-kwalificatie-ontmoetingen met Turkije en Slovenië.

Ook Kika van Es is weer terug in de selectie van de OranjeLeeuwinnen.
Groenen en Van de Sanden ontbraken eerder deze maand op het appel in de dubbel met Slovenië en Rusland vanwege respectievelijk een dijbeen- en enkelblessure. Van Es onderging na het WK in Frankrijk een knieoperatie, waardoor ze de eerste vier EK-kwalificatiewedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan.

Voor de langdurig geblesseerde Lieke Martens (teen) en Stefanie van der Gragt (knie), beiden uitkomend voor FC Barcelona, komen de laatste interlands van dit kalenderjaar nog te vroeg.

In Izmir en Arnhem
Het team van bondscoach Sarina Wiegman speelt vrijdag 8 november eerst in en tegen Turkije. Decor van de ontmoeting met de nummer 64 op de FIFA-ranking is het Bornova Stadion in Izmir, waar het eerste fluitsignaal om 21.00 lokale tijd (= 19.00 uur Nederlandse tijd) klinkt. Vier dagen later is Slovenië – momenteel 53 op de FIFA-ranking – in GelreDome de volgende opponent. De aftrap in Arnhem is om 20.00 uur.

De selectie

Lineth Beerensteyn – Bayern München
Dominique Bloodworth = VfL Wolfsburg
Anouk Dekker – Montpellier HSC
Merel van Dongen – Real Betis
Daniëlle van de Donk – Arsenal
Kika van Es – Everton
Loes Geurts – Kopparbergs/Göteborg FC
Jackie Groenen – Manchester United
Renate Jansen – FC Twente
Inessa Kaagman – Everton
Danique Kerkdijk – Brighton & Hove Albion
Desiree van Lunteren – Ajax
Vivianne Miedema – Arsenal
Liza van der Most – Ajax
Aniek Nouwen – PSV
Victoria Pelova – Ajax
Jill Roord – Arsenal
Shanice van de Sanden Olympique Lyon
Katja Snoeijs – PSV
Sherida Spitse – Vålerenga
Sari van Veenendaal – Atlético Madrid
Jennifer Vreugdenhil – Valencia
Ashleigh Weerden – FC Twente

Bijna 20.000 fans
De teller van de kaartverkoop voor het duel met Slovenië tikt lekker door: momenteel zijn een kleine 20.000 kaarten aan de man/vrouw gebracht. GelreDome was eenmaal eerder het decor van een vrouweninterland: 5 april 2019 won Oranje in een uitverkocht huis het oefenduel met Mexico (2-0).

Bron: OnsOranje.nl