Sparta Nijkerk massaal naar Arnhem

Op dinsdag 12 november gaan de meiden- en vrouwenafdeling van Sparta Nijkerk weer met 4 volle bussen naar de Oranje Leeuwinnen!

Sparta Nijkerk bruist op alle fronten, in het veld maar ook daarbuiten. Hans Stam is coördinator en tevens ook teammanager van het eerste vrouwenteam en is trots op de club. We begonnen met één bus om te kijken naar de OranjeLeeuwinnen, nu voor de 2e keer met 4 bussen, rond de 200 meiden gaan weer mee. Maar ook los van deze activiteit gaat het goed met het vrouwenvoetbal bij Sparta Nijkerk. Van twee naar zes seniorenteams en heel veel jeugd. In Nijkerk leeft het want 95% komt uit het dorp dat 42.000 inwoners telt. Stam laat weten dat via de media er een aantrekkingskracht is ontstaan om hier te voetballen, zo we kregen zeven speelsters die overkwamen van Hoevelaken.

Belangrijk is dat het bestuur er vol achter staat, wij spelen altijd op het hoofdveld na heren 1 die dan ook blijven kijken bij de vrouwen, we hebben een goed gevulde technische staf voor de teams, vullen elkaar goed aan. De nieuwe trainer (Marcel van den IJssel) die overkwam van IJFC weet dat zaterdag bij winst op Reiger Boys 2 zijn elftal de top 5 ingaat. Dit is ook de doelstelling, de speelsters gaven dit ook aan en dat is prettig werken voor de stafleden. Het 2e elftal is nog ongeslagen in de 3e klasse, een opleidingsteam om speelsters klaar te stomen voor het eerste elftal, de club leeft enorm mee met het vrouwenvoetbal. Zaterdag is er weer een Leeuwin van de week, wil je het meemaken? De wedstrijd tegen Reiger Boys vrouwen 2 begint om 17.00.

Het andere Oranje, we gaan er nog veel over horen!