Start Eredivisie: vijftien doelpunten in drie wedstrijden

De voetbalsters van FC Twente en PSV zijn de Eredivisie voor vrouwen vrijdagavond beide begonnen met een ruime overwinning. De regerend landskampioen klopte Excelsior-Barendrecht met 4-0 en de Eindhovense ploeg won met 1-4 bij sc Heerenveen.

FC Twente kende in Enschede weinig problemen met Excelsior Barendrecht. Davinia Vanmechelen opende na ruim een kwartier de score en in de tweede helft vonden ook Bente Jansen (2x) en Suzanne Giesen het net namens de thuisploeg. De Tukkers, die zich vorig seizoen voor de vijfde keer tot landskampioen kroonden, plaatsten zich anderhalve week geleden voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Daarin is het Oostenrijkse St. Pölten de tegenstander.

Op Sportpark Skoatterwâld kwam PSV na een klein kwartier op voorsprong tegen Heerenveen via een treffer van Jeslynn Kuipers. Nog in dezelfde minuut bracht Melanie Bross de thuisploeg op gelijke hoogte. Joëlle Smits bracht de Brabanders tien minuten later weer op voorsprong en Sara Yuceil breidde de marge vroeg in de tweede helft verder uit. In de slotfase bepaalde Smits ook de eindstand.

Bron: nu.nl
Foto: ADO Den Haag.nl