SV Venray bezig met de toekomst

Talenten SV Venray MO17 overtuigend verder in de KNVB Beker.

Na de eerste bekerwedstrijd tegen de MO17 van JVC Cuijk al met dubbele cijfers (1-13) gewonnen te hebben, lieten de meiden vandaag in Haps zien dat dat geen toeval was. Ook vandaag zetten ze dubbele cijfers op het scorebord: 0-12. SES MO17 had zich naar de 1e poulewedstrijd al teruggetrokken uit de KNVB Beker , omdat deze al ruim hadden verloren van Hapse Boys MO17.

Al vanaf de eerste minuut lieten de meiden van SV Venray MO17 zien zin te hebben in de wedstrijd en legden de ene mooie combinatie na de andere op de mat. Hapse Boys MO17 was niet bij machte iets tegenover het Venrayse geweld te stellen en zijn de eerste helft slechts enkele keren over de middellijn gekomen. Dit is vooral de verdienste van het verdedigende blok achterin: Maud en Sandra. Als een echte leidster geeft Maud aanwijzingen om het team beter te laten spelen. Sandra is de laatste “man” waarop je kunt bouwen, zij staat zo ongeveer altijd op de juiste plek. Met deze twee achterin hebben de buitenste backs de ruimte om op te kunnen stomen en als extra middenvelders te kunnen fungeren.

Al vroeg in de wedstrijd zette Eva in de vierde minuut de 0-1 op het bord, na al een paar kansen gehad te hebben. In de dertiende minuut verdubbelde Nikki de score, waarna Jamie in de 17e minuut de 0-3 maakte.

In de tweede helft maakte Marieke in de 46ste minuut de 0-4. Bij de tegenstander was vanaf dat moment het geloof in de wedstrijd compleet verdwenen. Na 48 minuten spelen maakte Emma er 0-5 van, 55′ Nikki 0-6, 56′ Marieke 0-7, 60′ Emma 0-8, in de 65ste minuut scoorde Kamila met een fantastische lob vanaf de rand van de zestien de 0-9, tevens de mooiste goal van de dag. In de 67ste, 71ste en 76ste zetten respectievelijk Nikki, nogmaals Nikki en Luce de eindstand op 0-12.

Een groot compliment aan de speelsters, zij bleven van de eerste tot de laatste minuut geconcentreerd spelen en stelden anderen in staat te scoren. Dit gaat een leuk seizoen worden!