Terugblik 1e klasse A

In de 1e klasse A is VV IJzendijke met een goed gevoel de winterstop ingegaan.

Nu al 29 punten uit 11 wedstrijden, het puntentotaal van vorig seizoen (36) gaat er snel aan. Alleen van SC ’t Gooi en RVVH 2 wisten ze niet te winnen maar met 7 punten voorsprong ben je goed op weg richting de Hoofdklasse.

Sparta/JVOZ won de laatste 6 wedstrijden en maakte een sprong naar de 2e plaats. Op de 1e speeldag verloor het thuis van Sporting’70 met 2-3, daarna werden alle thuiswedstrijden gewonnen en scoorde het met 35 doelpunten ook het meest en met 14 tegendoelpunten heeft het ook de beste verdediging in deze competitie.

Sporting’70 kan meer dan tevreden terugkijken op de 1e helft van het seizoen. Nu al 21 punten, dan zijn er nog maar 4 minder dan het afgelopen seizoen. Vier keer thuiswinst, drie keer winst in uitwedstrijden, prima.

Ook buurman Hercules mag tevreden zijn met die 19 punten, ook Hercules gaat over het aantal punten heen van het vorige seizoen, toen 26 punten, nu 19 punten. Hercules won al 4 uitwedstrijden.

Ter Leede 2 begon erg sterk, maar uit de laatste 6 wedstrijden maar 3 punten waardoor het nu op de 5e plaats staat. In Sassenheim is de club sterk, van de vijf thuiswedstrijden werden er vier gewonnen.

RVVH 2 pakte de draad net voor de feestdagen goed op, Afgelopen seizoen bleef de club in de 1e klasse A via de nacompetitie, nu staat RVVH 2 sterk in de middenmoot met 16 punten. Zo wist koploper VV IJzendijke niet te scoren tegen RVVH 2 en alleen CSW won in Ridderkerk.

Debutant Blauw Geel’55 won al 4 uitwedstrijden met prachtige cijfers, in Ede werd alleen gewonnen van SSS 2, maar op 18 januari staat het restant tegen IJFC op het programma (stand 1-0) en blijft dat zo -of meer- dan gaat Blauw Geel’55 naar de 5e plaats. Het scoorde al 30 doelpunten, in elke wedstrijd is het tot nu toe raak.

CSW begon met 9 punten uit 4 wedstrijden. Daarna zakte het weg om nog net voor de kerst de 5e overwinning te mogen vieren. Buiten Wilnis werd er 3x gewonnen, op eigen veld 2x, maar handhaven moet lukken.

Dat wil IJFC ook, maar vorig seizoen was top met 41 punten, nu staat de teller op 12 punten. Thuis in IJsselstein werden drie overwinningen geboekt, maar alleen bij SSS 2 werd een uitwedstrijd gewonnen. Positief is het doelsaldo van +2, dat kan nog wel eens een belangrijke factor worden op het einde van het seizoen.

Wisselvallig speelt SC ’t Gooi, het heeft de grootste nederlaag op haar naam staan (8-0 Sparta/JVOZ) maar pakte wel een punt tegen IJzendijke met meerdere jonge talenten binnen de lijnen. Ook opmerkelijk was de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel’55, ruststand 0-0, na de rust 2-0 voorkomen met toch verloren met 2-6, dat moet eruit dan kom je ook niet in de problemen maar dat weet deze mooie club zelf ook wel.

Debutant Sportclub Monster begon met een handvol nederlagen maar trakteerde Ter Leede 2 op een 6-1 nederlaag. Drie wedstrijden werden gewonnen maar de afstand met de veilige nummer 9 is maar 3 punten, even bijkomen en straks het gas erop.

SSS 2 staat laatste met 6 punten, wil je niet rechtstreeks degraderen dat moet je een plekje klimmen in de stand maar zo simpel is dat niet. Tegen SC ’t Gooi en Sportclub Monster leverde 3 punten op maar niks is verloren, SSS 2 pakt zeker nog punten en zal de spanning top op het laatst erin houden.

Op speeldag 6 vielen er maar 14 doelpunten, niet eerder werd er zo weinig gescoord, de week erop liefst 31 doelpunten op de 7e speeldag.

Klik  hier  voor de stand
En  hier  voor de topscorers