Terugblik 1e klasse B

In de 1e klasse B werd flink gescoord, alle clubs zitten op een gemiddelde van 1 of meer doelpunten per wedstrijd.

Koploper VV Berkum kan terugkijken op een fantastisch seizoen tot nu toe. Alleen VV Winsum wist de Zwolse club op een gelijkspel te houden. In thuiswedstrijden geven ze niks weg, geen enkele club wist daar te scoren. In zes wedstrijden wisten ze 4 of meer keer te scoren en met slechts 6 tegendoelpunten ziet het er verdedigend ook goed uit.

Klarenbeek volgt op 6 punten. De club scoorde al 41 doelpunten, en is thuis nog ongeslagen. Klarenbeek verloor twee uitwedstrijden, Berkum en AZSV waren te sterk. Wil Klarenbeek het VV Berkum nog echt moeilijk maken dan moeten ze winnen direct na de winterstop, want dan komt VV Berkum op bezoek.

AZSV staat op 21 punten, de nacompetitie voor promotie zit erin. De club scoort altijd, thuis en in uitwedstrijden. Maar na het lezen van de wedstrijdverslagen hebben ze zich regelmatig te kort gedaan, maar in Aalten gaan ze voor een periodetitel.

VV Winsum heeft maar 1 wedstrijd verloren (Klarenbeek) Vooral in uitwedstrijden kan tot nu toe niemand van ze winnen, ook Winsum scoort altijd en het puntentotaal van afgelopen seizoen gaat eraan, toen 27 punten, nu al 20 punten, de nacompetitie lonkt.

Be Quick’28 vrouwen 2 is weer terug in de 1e klasse B en hoe. Het aantal van 19 punten is gewoon goed. Al vijf van de zes thuiswedstrijden werden gewonnen, buiten Zwolle werd alleen gewonnen van De Weide. Ook Be Quick’28 zal zich mengen om de nacompetitie te halen.

Tussen de 5e en 6e plaats zitten 5 punten verschil. DZC’68 staat 6e met 14 punten, de promovendus uit Doetinchem won 3 thuiswedstrijden en zit op schema voor directie handhaving.

Vitesse’63 heeft 13 punten. In Koekange vallen altijd doelpunten, Vitesse’63 scoorde thuis al 22 doelpunten maar ook in uitwedstrijden scoren ze altijd wel een doelpunt. Net op tijd wanneer het echt nodig is winnen ze hun wedstrijd, de club moet zich dan ook kunnen handhaven.

St Annaparochie staat op de 8e plaats met 12 punten. Ook deze mooie club keerde weer terug op landelijk niveau. Zes punten pakte ze in uitwedstrijden, maar ook zes punten op eigen veld. St Annaparochie speelden al 6x gelijk.

Oranje Nassau 2 heeft 11 punten en staat nu nog op de veilige 9e plaats. De meeste doelpunten in de 1e klasse B vielen bij Oranje Nassau 2 – De Weide (9-2). Buiten Groningen won ON 2 twee wedstrijden, beide keren met de opvallende cijfers van 3-4.

ASC’62 redde het afgelopen seizoen maar net met totaal 25 punten. Nu staat de teller op 9 punten, niet genoeg voor rechtstreekse handhaving. Alle uitwedstrijden werden verloren met als doelsaldo 32-3, daar wordt je niet vrolijk van. In Dalfsen loopt het beter, sterker nog, ASC’62 is thuis nog ongeslagen.

HZVV keerde na vele jaren weer terug via een omweg op landelijk niveau. En dat is niet makkelijk, want alleen van Be Quick’28 werd gewonnen. Directe handhaving zal niet meevallen, maar via de nacompetitie maak je altijd nog kans om erin te blijven.

Dat weet ook de buurman VV De Weide dat 3 punten heeft. Die 41 tegendoelpunten is veel, thuis scoorde het in zes wedstrijden vier keer niet, in alle uitwedstrijden werd er wel gescoord. De club heeft na de winterstop niets te verliezen, ze gaan op jacht om 1 club onder zich te houden en dan via de nacompetitie proberen zich te handhaven. Dat wordt nog een mooie strijd tussen de twee clubs uit Hoogeveen.

Klik  hier  voor de stand
Klik  hier  voor de topscorers