Terugblik 1e klasse C

FC Berghuizen eindigde vorig seizoen op de 2e plaats met 1 punt minder dan kampioen Witkampers.

De club doet een nieuwe poging om te promoveren naar de Hoofdklasse, met 23 punten uit 10 wedstrijden staat het bovenaan na een stroef begin. In Oldenzaal zijn ze nog ongeslagen, uit verloor het alleen bij De Tukkers. Het scoorde de meeste doelpunten (34) en heeft ook de minst gepasseerde verdediging (11 tegendoelpunten)

SEP volgt op 1 punt maar wel met een wedstrijd meer gespeeld te hebben. In Delft verloor het van FC Berghuizen, in uitwedstrijden is de club nog ongeslagen met de nieuwe trainer Hans Mols voor de groep. De club uit Delft gaat na de winterstop voor een prijs, kwaliteit genoeg bij deze mooie club.

DVC’26 kan tevreden terugkijken, de Didamse meiden wonnen de 1e periodetitel, en die prijs hebben ze mooi op zak. Vooral in thuiswedstrijden zijn ze sterk, alleen SDO wist daar een punt te pakken.

RKVV Velsen vinden we terug op de 4e plaats met 18 punten. Vorig seizoen was de verdediging nog goed voor 60 tegendoelpunten, nu pas 20 tegentreffers. Ook Velsen is thuis erg sterk, FC Berghuizen pakte daar een punt tegenover vier thuisoverwinningen.

VV Winkel is als promovendus uitstekend bezig, al 18 punten voor de club. VV Winkel kwam op eigen veld pas 4x in actie, drie keer wonnen ze en 1x gelijk. Een mooie tussenbalans die naar meer smaakt.

Victoria Boys kon zich afgelopen seizoen maar net handhaven via een beter doelsaldo, nu gaat alles veel beter met al 17 punten, 1 puntje minder dan in een heel seizoen 2018-2019. De club weet altijd wel te scoren, miste de 1e periodetitel op een haar, maar zal een nieuwe poging wagen, want het verschil met nummer drie is maar 2 punten.

De Tukkers begon ijzersterk als debutant, de club heeft al een aantal keren met grote cijfers gewonnen, een prima aanwinst in de 1e klasse C. Zoals eerder geschreven, De Tukkers wonnen van de koploper, scoren uit en thuis altijd wel een doelpunt, kortom, mooie berichten voor deze club uit Albergen.

Wat een merkwaardige uitslagen heeft SDO al op hun naam staan. FC Berghuizen– SDO 4-4, SEP – SDO 6-4, SDO – Rigtersbleek 5-6. Bussum en omstreken maakte zich zorgen om SDO maar op tijd stonden ze op en pakte veel punten, wellicht zit er nog een periodetitel in, alles is mogelijk, de verdediging een beetje dichthouden, want scoren doet SDO altijd wel.

RKDEO begon prachtig met 3 overwinningen op rij, daarna meerdere nederlagen, maar net voor de feestdagen een mooie winst op De Blokkers. Twee uitoverwinningen, en twee keer winst in Nootdorp. Handhaven is de doelstelling, dat zou mooi zijn voor de club met een krappe selectie.

VV Rigtersbleek heeft het als degradant niet makkelijk, een opgestapte trainer en al 7 nederlagen in 11 wedstrijden. De club staat 10e met 10 punten en hoopt na de winterstop zich rechtstreeks te kunnen handhaven.

Buitenveldert 2 staat 11e met 6 punten. Twee keer thuis een gelijkspel, altijd scoren ze wel in Amsterdam, het kwartje moet eens de goede kant opvallen zoals tegen VV Rigtersbleek die met 2-1 werd gewonnen.

De Blokkers heeft het ook niet makkelijk, in voorgaande seizoenen eindigen in de top 5, nu hoopt de club om niet rechtstreeks te degraderen. Drie keer een gelijkspel (BTV 2, SEP en Winkel) en al 40 tegendoelpunten. Het kan straks alleen maar beter gaan voor De Blokkers.

Drie inhaalwedstrijden staan er op het programma voor zondag 26 januari:

VV Winkel – FC Berghuizen
De Tukkers – Buitenveldert 2
Victoria Boys – RKVV Velsen.

Klik  hier voor de stand
Klik  hier  voor de topscorers