Terugblik 1e klasse D

Voor de start in de 1e klasse D zagen we liefst zes nieuwe clubs in beeld komen, een record. UDI’19/CSU, Antibarbari, SSS’18, Prinses Irene, VDZ en Hontenisse. VDZ verhuisde van de 1e klasse C naar de 1e klasse D.

Bekkerveld eindigde afgelopen seizoen op de 4e plaats, de nacompetitie was het eindstation. Nu staat Bekkerveld bovenaan met 26 punten. Het scoorde de meeste doelpunten (35) en heeft ook de minst gepasseerde verdediging. Het verloor alleen bij HVCH, hield al 6x de ‘nul’ en won al de 1e periodetitel.

HVCH staat op een keurige 2e plaats met 5 punten achterstand, raakte wel belangrijke speelsters kwijt door een blessure, maar in Heesch mogen ze tevreden zijn. Die 32 punten van afgelopen seizoen gaan eraan, won 7 van de 11 wedstrijden waaronder de korfbaluitslag van 6-5 tegen VDZ.

SV Orion heeft 20 punten, scoort altijd wel een doelpunt uit en in thuiswedstrijden. Wel opvallend waren de 3 thuisnederlagen maar in uitwedstrijden gaat het goed, 2x gelijk en 4 keer winst.

Eldenia 2 is bezig met een goed seizoen. Nog twee keer winnen en de club heeft net zoveel punten als het hele seizoen 2018-2019. Scoren kunnen ze ook, al 27 keer was het raak waaronder die 8-2 winst op Hontenisse. Wellicht zit de nacompetitie erin voor Eldenia 2, zou niet verkeerd zijn.

OVV’67 begon niet sterk maar pakte daarna de draad op met veel punten. OVV’67 staat op 17 punten, maar 3 punten minder dan de nummer drie, SV Orion. De club won drie keer met grote cijfers en heeft ook de 3e plaats in het vizier. Dat wordt nog spannend na de winterstop, we gaan ze volgen.

Promovendus UDI’19/CSU heeft ook 17 punten en daar mogen ze best trots op zijn. De club werd afgelopen seizoen terecht kampioen, op dit podium moeten ze zich kunnen handhaven. Tien punten thuis met in alle thuiswedstrijden een scorend elftal, in uitwedstrijden nu 7 punten, prima.

Ook Antibarbari zit op koers voor handhaving met nu 15 punten. Een sterk begin voor de Rotterdammers, iets wat ze graag willen herhalen bij de start van de 2e helft van de competitie. Twee keer winst in uitwedstrijden, twee keer winst op eigen veld is de tussenbalans voor Antibarbari.

Prinses Irene heeft met een jonge selectie 13 punten. Trainer Alex Sangoer blijft ook volgend seizoen werken in Nistelrode. Vier wedstrijden werden gewonnen, in alle thuiswedstrijden werd er gescoord en wij zien de club na de winterstop eindigen in de middenmoot.

SSS’18 keerde weer terug op landelijk niveau. De club uit Overloon staat nog net op de veilige 9e plaats met 12 punten, handhaving is dan ook de doelstelling. Thuiswinst tegen VDZ, in uitwedstrijden loopt het beter, winst tegen Prinses Irene en UDI’19 en een gelijkspel bij FC Kunde en Eldenia 2 na een 3-0 achterstand toch nog 3-3.

VDZ boekte de grootste overwinning tot nu toe in de 1e klasse D, Hontenisse werd met 10-2 verslagen. Uit de laatste drie wedstrijden werden 6 punten gepakt maar met 11 punten totaal te weinig voor rechtstreekse handhaving. VDZ scoort met 32 doelpunten een hoog gemiddelde, uit en thuis wisten ze altijd wel te scoren. Dat geeft hoop om na de winterstop te vlammen daar in Arnhem.

Promovendus Hontenisse heeft 10 punten. Van de 27 gescoorde doelpunten heeft Lisan van den Broek er al 18 op haar naam staan. Het aantal tegendoelpunten (49) is veel maar zegt niet alles. Vijf uitwedstrijden werden met zware cijfers verloren, bij SSS’18 een grote overwinning (2-6). Handhaven, desnoods via de nacompetitie is iets waar de club op hoopt.

FC Kunde staat laatste met 6 punten. Deze gezellige club uit Nijmegen heeft niets te verliezen en hoopt het tij te keren, alles is mogelijk. Scoren gaat moeizaam maar het aantal tegendoelpunten valt ook wel mee. Antibarbari werd verslagen met 3-0, koploper Bekkerveld werd op 0-0 gehouden, dat geeft de burger moed.

Klik  hier  voor de stand
En  hier  voor de topscorers