Terugblik zondag Hoofdklasse B

Stak Eldenia vorig seizoen er nog met kop en schouders bovenuit in de zondag Hoofdklasse, nu ligt dan anders en zijn er zeker vier clubs die strijden om rechtstreekse promotie naar de Topklasse.

Koploper VV Trekvogels gaat meerdere records verbreken t.o.v het vorige seizoen. Toen 32 punten en nu al 27 punten. Het scoorde al 47 doelpunten, net zo veel als in het gehele seizoen 2018-2019. Bij winst op SC ’t Zand (1 maart) viert het ook de 1e periodetitel. Alle thuiswedstrijden werden gewonnen.

Nooit Gedacht kan ook meer dan tevreden zijn. Al 26 punten uit 11 wedstrijden, 5 punten minder dan afgelopen seizoen, en scoort ook meer en de club laat veel minder tegendoelpunten toe. Dan ga je lekker de kerstdagen in en mag je denken aan FC Twente dat op 1 februari op bezoek komt. Nooit Gedacht is thuis nog ongeslagen.

VV Maarssen staat ook op 26 punten. De verdediging is prima met slechts 12 tegendoelpunten en in uitwedstrijden loopt het geweldig, buiten Maarssen zijn al 16 punten gehaald in 6 wedstrijden.

SC ’t Zand volgt op de 4e plaats met 23 punten. De club komt uit de Topklasse en wil dan ook minimaal meedoen om de prijzen. In Tilburg zijn ze erg sterk, alleen Witkampers pakte daar een punt, verder won SC ’t Zand alle thuiswedstrijden.

Debutant Witkampers mag meer dan tevreden zijn, al 20 punten voor de club uit Laren dat altijd wel weet te scoren. En ook Witkampers is thuis erg sterk met al 5 overwinningen. Handhaven gaat zeker lukken, wellicht kan Witkampers de nacompetitie halen voor promotie.

Maar wat dacht je van FC Eindhoven vrouwen 2. Ook als debutant veel punten gepakt, al 17 punten, vooral in uitwedstrijden zijn ze sterk met 11 punten en scoren doen ze ook altijd, uit en thuis, een prima aanwinst voor de Hoofdklasse.

DSE pakte de draad op tijd op met meerdere overwinningen op rij. Vorig seizoen eindigde DSE op de veilige 9e plaats met liefst 28 punten, nu staat de teller op 12 punten. In Etten-Leur werden 6 punten gepakt, in uitwedstrijden ook, we zijn benieuwd hoe het de club afgaat na de winterstop.

Someren/NWC staat op 10 punten, toch te weinig om echt tevreden te zijn. Vaak pech, blessures maar wel complimenten krijgen van de tegenstanders om het getoonde spel, na de winterstop moet het beter gaan, vooral in uitwedstrijden want daar is pas 1 punt gehaald, in Someren werden 3 wedstrijden gewonnen.

RKSV Nuenen staat nog veilig op de 9e plaats met 9 punten. VV Bavel en Buitenveldert werden in Nuenen verslagen, in uitwedstrijden echter pas 2 punten, maar in uitwedstrijden werd er altijd wel gescoord door Nuenen, eens gaat dat een driepunter opleveren. Handhaven is het doelstelling, het kan natuurlijk gerealiseerd worden.

Fortuna’54 kan niet tevreden zijn met die 7 punten. De club zag belangrijke speelsters vertrekken en het puntentotaal van afgelopen seizoen (38) zit er niet in. Handhaven, desnoods via de nacompetitie. Alleen Someren/NWC werd verslagen, maar in Limburg weten ze ook wel dat in 4 wedstrijden er verloren is met 1 doelpunt verschil daar waar veel meer in had gezeten.

Buitenveldert komt uit de Topklasse en staat op de 11e plaats met 5 punten. Alleen Someren/NWC werd met 3-0 verslagen maar tegen het einde van de winterstop ging het voetballend steeds beter. Buiten Amsterdam werden echter alle wedstrijden verloren en leed het ook de grootste nederlaag (9-2 bij Trekvogels). Met 38 tegendoelpunten wordt je ook niet vrolijk van, maar de jeugd komt eraan, vele talenten zal de club weer trots maken.

Het verhaal VV Bavel is kort maar krachtig, het wil(de) maar niet lukken. Thuis alleen een punt tegen Fortuna’54, uit een punt tegen Buitenveldert, hoe het komt weten we niet, maar wat we wel weten is dat VV Bavel nooit zal opgeven. De eerste overwinning na de winterstop zal Bavel verder helpen, de club gelooft erin, het moet een keer meezitten.