Vivianne Miedema weer op dreef

Vivianne Miedema heeft donderdag weer eens haar waarde bewezen voor Arsenal. De topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen leidde haar ploeg naar een 0-4-zege op Fiorentina in de eerste ronde van de Champions League.

De 23-jarige Miedema nam in Florence de eerste en derde treffer voor haar rekening en gaf de assist bij de 0-2. De spits werd net als landgenoten Daniëlle van de Donk en Jill Roord in de tweede helft gewisseld laat  nu.nl  weten.

Het was voor Miedema haar eerste wedstrijd van het seizoen voor Arsenal, dat vier dagen geleden met een 2-1-overwinning op West Ham United aan de competitie begon. Ze miste dat duel wegens een lichte blessure.

Miedema begint aan haar derde jaar bij Arsenal. De oud-speelster van Bayern München had vorig seizoen met 22 doelpunten een groot aandeel in het kampioenschap met haar club.

De royale zege op Fiorentina betekent dat Arsenal vrijwel zeker in de achtste finales van de Champions League staat. De return op Engelse bodem staat op 26 september op het programma.