‘’Voetbalmeisje’’ Isa Bos heeft maar één wens

De 8-jarige Isa Bos uit Katwijk heeft een droom, hand in hand het veld oplopen met haar grote idool Danielle van de Donk. Helemaal gek is zij van deze speelster die tegen Rusland haar honderdste interland zal spelen. Tijdens de wedstrijd Nederland – Ierland is het begonnen, Danielle is haar favoriet, maar in Utrecht tegen Zwitserland is de koorts echt ontstaan. ‘’Wat is ze toch goed, hoe ze de ballen afpakt, haar inzet, haar uitstraling, en wat is ze toch lief laat Isa weten aan vrouwenvoetbaljournaal.

Een jong voetbalmeisje die droomt van haar idool, wat ben je dan blij wanneer Danielle van de Donk inmiddels Isa ook persoonlijk kent. Het eerste contact was tijdens de Open Trainingen in Zeist, Daan was gelijk enthousiast over Isa. Later riep Daantje al fietsend op het KNVB complex ‘’hey Isa’’, tja, dan krijg je die lach niet meer van haar gezicht.

De liefde voor Daan werd alleen maar groter, in Valenciennes na afloop van de wedstrijd tegen Italië zong ze het inmiddels beroemde filmpje ‘’Daantje van de Donk’’ hetgeen een internet hit werd. Dat liedje galmde door het stadion, maar Isa nam het over met haar eigen tekst. De speelsters van de OranjeLeeuwinnen hebben dat ook gezien en dat lieten ze al horen om Danielle toe te zingen voor haar honderdste interland want nergens was dit deuntje te horen of te zien op het internet.

Natuurlijk, er zijn wel meer jonge meisjes in het land die een Oranje idool hebben, maar er zijn maar weinig meiden die zo actief zijn dan Isa en haar moeder Natasja. Op Facebook ‘’voetbalmeisje Isa’’ zijn binnen drie maanden al meer dan 500 volgers, op Instagram al bijna 2000 volgers. Op haar school in Katwijk weten ze dat ook, ze vinden het allemaal leuk voor mij gaat Isa verder, er is één meisje die ook een idool heeft maar die doet er weinig mee haha.

Bij de (Europacup) wedstrijd PSV – Sporting Portugal liep ze hand in hand het veld op met de scheidsrechter, dat was echt ‘cool’ maar ze droomt van dat ene moment, hand in hand het veld opgaan met Daantje, pas vlak voor de aftrap weet ze of haar wens in vervulling mag gaan, het is en blijft een kans van 1 op 23, want wel is zeker dat ik erbij mag zijn.

Isa wil zelf ook Leeuwin worden, maar elke dag trainen ziet ze niet echt zitten, ik speel bij de jongens van FC Rijnvogels, een prachtige club vlakbij mijn huis, lekker zaterdags voetballen, en plezier hebben op het veld.

Op zondag 19 januari gaat ze met haar ouders naar Londen naar de wedstrijd Arsenal – Chelsea, na afloop lekker kletsen met Daantje, hoe super is dat! Op 21 februari viert Isa haar verjaardag, stel je toch eens voor dat Daantje op die dag hier voor de deur staan, nou, dan is Katwijk te klein hoor, dan wordt ik gek haha.

YouTube:
http://www.youtube.com/c/VoetbalmeisjeIsaBos

Facebook:
https://www.facebook.com/voetbalmeisjeisabos/

Instagram:
@i.s.a.bos