Wiegman: vervangers vaste kern goed genoeg

Bondscoach Sarina Wiegman heeft ondanks het feit dat er veel speelsters afwezig zijn bij de Oranje Leeuwinnen veel vertrouwen in de komende EK-kwalificatieduels. Sterkhoudsters Lieke Martens, Stefanie van der Gragt, Shanice van de Sanden, Jackie Groenen en Kika van Es ontbreken allemaal, maar voor Wiegman is het geen reden om te twijfelen aan een goed resultaat. “We hebben goede vervangers”, stelt ze gerust.

Dat vertelt ze tegenover de NOS. Wat ook meehelpt, is dat Slovenië (nummer 53 van de wereldranglijst) en Rusland (24e) – de komende twee opponenten – niet de grootste namen zijn. “We verwachten hetzelfde beeld als in de vorige periode”, zei Wiegman, die met Oranje toen met grote cijfers won van Estland en Turkije.

Dat het ditmaal met veelal andere namen moet gebeuren, baart Wiegman nog geen zorgen. “Daar heb je mee te maken als bondscoach”, realiseert ze zich. “We volgen veel spelers en denken in scenario’s: we wisten wie we moesten oproepen als er nog spelers weg zouden vallen.” Dat gebeurde in een later stadium nog met Stefanie van der Gragt, die werd vervangen door Katja Snoeijs. Eerder al debuteerde FC Twente’s Fenna Kalma in de selectie.

“We zijn in de loop der jaren zoveel breder geworden, gelukkig. De selectie is op een hoger niveau, waardoor we dit goed kunnen opvangen”, denkt Wiegman. Ook Sari van Veenendaal ontbrak maandag nog bij de Leeuwinnen, maar zij heeft ‘bij hoge uitzondering’ een extra vrije dag gekregen van de bondscoach om enkele zaken bij haar nieuwe club Atlético Madrid nog te regelen.

Bron: NOS
Foto: OnsOranje.nl